Ei sijaa majatalossa

Vammalassa sijaitsee Majatalo Sinun Tähtesi, jota pitää samanniminen ”kristillinen yhdistys”. Luin eräästä nettikeskustelusta (ikävä kyllä en linkitä siihen, koska keskustelualue ei ole julkinen), että rekisteröidyssä parisuhteessa elävä naispari lapsineen oli yrittänyt varata huonetta kyseisestä majatalosta. Heille oli tylysti ilmoitettu, että homo- ja lesbopareja ei oteta asiakkaaksi.

Koska tällaisissa kirjoituksissa on tapana viitata Finlexiin (tai Hitleriin), niin tämän tyyppinen toiminta on kielletty ainakin yhdenvertaisuuslaissa 20.1.2004/21 rikoslain 11. luvun 11. pykälässä (kiitos Tia!).

Jännittävä yksityiskohta majatalon säännöissä on myös se, että he majoittavat ”ainoastaan aviopareja samassa huoneistossa”.

Päivitys 29.4.2009: Majatalon pitäjä tuomittiin Tampereen käräjäoikeudessa 15 päiväsakkoon ja maksamaan korvauksia.

5 ajatusta artikkelista “Ei sijaa majatalossa

  1. Tuo itse tapahtuma on kyllä tuomittava, mutta mahtaakohan lakilinkki olla oikeaan paikkaan? Ainakaan minusta tuo tilanne ei sovi yhteenkään pykälässä 2 § mainituista soveltamisaloista.

  2. Hirtehishumoristiseksi tuon majatalon tehnee se että sääntöjen perusteella ei huonetta olisi herunut myöskään eräälle verollepantavaksi matkanneelle kihlaparille..

  3. Väärinhän tuo ehdottomasti on, mutta toisaalta kuinka yllättävää että tiukan uskonnollisen vakaumuksen omaavat henkilöt eivät hyväksy kapeaan arvomaailmaansa sopimattomia henkilöitä? Periaatteessa lain tulisi olla kaikille täysin sama, mutta käytännössä uskonnon nimissä saa silti edelleen mm. syrjiä ja silpoa.

    Pitäkööt tunkkinsa, itsepähän ovat itsensä vieraannuttamassa tämän päivän muusta yhteiskunnasta.

  4. Kyseinen majoitusliike ei ole vammalan ainoa, pieni ja syrjäinen paikka etäällä keskustasta. Sinne ei kukaan hakeudu vahingossa.

    Huhupuheet paikkakunnalla kertoo että kyseinen pari tietoisesti kärjisti ja riitautti asian. He soittivat paikkaan, eivätkä edes kertoneet milloin olisivat tulossa. Eli tavoite oli saada palstatilaa ja tietoisesti asettautua martyyriksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s