Tiedotusvälineiden vastuusta

Lehti: Tiedotusvälineet peräävät kaikkien vastuuta, paitsi

”Televisiokanavat pyrkivät välittömästi antamaan näkyvyyttä ja huomiota ampujan nettivideoille ja teksteille, sillä se on ainoa keino osoittaa, että internetin palveluntarjoajien tulisi tuntea vastuunsa siitä, millaisia sisältöjä internetissä levitetään.”

3 ajatusta artikkelista “Tiedotusvälineiden vastuusta

  1. Aamulehdestä pisti silmään kaiken tragedian keskellä haastattelu, missä toimittaja kysyi 200000:sta sen YouTube-videon nähneestä: ”Voidaanko saada selville ketkä videon ovat nähneet?” (Tarkka sanamuoto unohtui jo.) Vastaaja (muistaakseni poliisin edustaja) oli vastauksesta päätellen yhtä hämmentynyt kysymyksestä kuin kuka tahansa muukin.

  2. Mua on jäänyt mietityttämään mitä toimittaja kysymyksellään tarkoitti. Onko hän olettanut, että nuo 200 000 ihmistä katsoivat videon ennen surmatöitä ja ovat näin osavastuussa tapahtuneesta? Vai pitäisikö heidän päänsä laittaa pölkylle koska ovat mässäilleet tapahtumalla niin että seurasivat linkkiä?

    Minä voin tunnustaa: kävin katsomassa videon. Olenko syyllistynyt johonkin?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s