Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Aula Movement: teknologiastarat hypettävät Helsingissä

Jyri pyysi mainostamaan Aula 2006 — Movement 2006 -tapahtumaa, joka järjestetään ensi viikon keskiviikkona klo 17 Bio Rexissä.

Kolme vuotta sitten Aula järjesti Helsingissä internetin kehitystä luotaavan Exposure tapahtuman. Se ennakoi blogit, nettimusiikin ja muita silloin vielä tulevaisuuteen kuuluvia mutta nyt jo itsestään selviä ilmiöitä. Tapahtuman pohjalta kirjoitettu kirja Exposure – From Friction to Freedom myytiin loppuun ja on ladattavissa ilmaiseksi Aulan sivuilta.

Kolmessa vuodessa on tapahtunut paljon. Oikeastaan mikään verkossa ei ole pysynyt ennallaan. Puhutaan toisen sukupolven internetistä, Web 2.0:sta. Amatöörien kirjoittamasta Wikipediasta on tullut käsite. Ilmaiset internet-puhelut ja langaton Wi-Fi haastavat telealan. Yhä useampi tavis elää rinnakkaiselämää kolmiulotteisessa virtuaalimaailmassa.

Keskiviikkona 14. kesäkuuta Aula järjestää historiansa suurimman tapahtuman kulttuurin ja teknologian tulevaisuudesta. Tapahtuman nimi – movement – viittaa Web 2.0:n siirtymiseen mobiililaitteisiin, fyysisen ja virtuaalisen limittäytymiseen, ja tämän päivän teknologioiden kykyyn synnyttää ympärilleen sosiaalisia liikkeitä. Henkilökohtaisella tasolla liike tarkoittaa aktiivista asennetta: sitä, että emme jäisi odottelemaan muutosta vaan tartuttuisimme toimeen ja vaikuttaisimme itse tulevaisuuteemme.

Liikkeestä kertoo neljä kansainvälistä asiantuntijaa: New Yorkin yliopiston professori Clay Shirky, jolta on peräisin käsite social software, yhteisölliset ohjelmistot; Nokian uusi Design-johtaja Alastar Curtis; Wi-Fi verkko FONin perustaja Martin Varsavsky; ja sijoittaja Joichi Ito, joka oli mukana luomassa valokuvapalvelu Flickrin ja muita toisen sukupolven internetin menestystarinoita.

Päätapahtuman jälkeen järjestetään illallinen ravintola Viassa ja bileet Klaus K:n Ahjo-baarissa. Lisätietoja tapahtumasta ja bileistä löytyy Aulan sivuilta.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.