Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Kamera löytynyt -- tavallaan

Judith hukkasi kameransa ollessaan matkalla Havaiilla. Samalla hukkui yli 500 matkakuvaa. Koska Flickr on täynnä Havaii-kuvia, hän päätti julkaista matkapäiväkirjan käyttäen muiden ottamia kuvia.

Nyt tapauksessa on ollut yllättävä käänne. Judith sai kuulla, että “mukava kanadalainen pariskunta” on löytänyt kameran ja sai heidän nimensä ja puhelinnumeronsa. Judith soitti pariskunnalle ja hetken keskustelun jälkeen kävi ilmi, että kyseessä todella oli hänen kameransa. Mutta pariskunnalla ei ole aikomustakaan palauttaa kameraa, koska “heidän 9-vuotiaalla pojallaan on diabetes ja hän niin tykkää kamerasta ja he jo käyttivät paljon laturin ostamiseen”.

Pariskunta lupasi kuitenkin palauttaa muistikortit kuvineen. Kahden viikon päästä saapui postipaketti, mutta mukana ei ollutkaan muistikortteja vaan cd, jolle kuvat oli poltettu.

I call, furious. “I was shocked to get your package today. Our agreement was that you were to send me my memory cards, not that you would keep an additional $120 worth of my property on top of the valuable camera you already chose not to return.”

“You’re lucky we sent you anything at all. Most people wouldn’t do that.” We go back and forth a bit more. She eventually hangs up on me. I call the police department in her town (in Canada) but they tell me that it’s a U.S. issue, since that’s where the property was lost.

I am out $500 and some measure of faith in humanity.

Päivitys 21.2.2006: Boing Boing kirjoitti samasta aiheesta viikonloppuna. Nyt “kanadalainen lakimies” uhkaa syytteellä. Lainausmerkeissä siksi, ettei kyseistä lakimiestä löydy mistään asianajajaluettelosta ja änen lähettämänsä sähköpostit ovat lievästi sanoen epämääräisiä. Tiedä sitten onko takana kanadalainen perhe vai joku ulkopuolinen sekopää.

Päivitys 10.3.2006: Judith on saanut kameransa takaisin.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.