Kamera löytynyt — tavallaan

Judith hukkasi kameransa ollessaan matkalla Havaiilla. Samalla hukkui yli 500 matkakuvaa. Koska Flickr on täynnä Havaii-kuvia, hän päätti julkaista matkapäiväkirjan käyttäen muiden ottamia kuvia.

Nyt tapauksessa on ollut yllättävä käänne. Judith sai kuulla, että ”mukava kanadalainen pariskunta” on löytänyt kameran ja sai heidän nimensä ja puhelinnumeronsa. Judith soitti pariskunnalle ja hetken keskustelun jälkeen kävi ilmi, että kyseessä todella oli hänen kameransa. Mutta pariskunnalla ei ole aikomustakaan palauttaa kameraa, koska ”heidän 9-vuotiaalla pojallaan on diabetes ja hän niin tykkää kamerasta ja he jo käyttivät paljon laturin ostamiseen”.

Pariskunta lupasi kuitenkin palauttaa muistikortit kuvineen. Kahden viikon päästä saapui postipaketti, mutta mukana ei ollutkaan muistikortteja vaan cd, jolle kuvat oli poltettu.

I call, furious. ”I was shocked to get your package today. Our agreement was that you were to send me my memory cards, not that you would keep an additional $120 worth of my property on top of the valuable camera you already chose not to return.”

”You’re lucky we sent you anything at all. Most people wouldn’t do that.” We go back and forth a bit more. She eventually hangs up on me. I call the police department in her town (in Canada) but they tell me that it’s a U.S. issue, since that’s where the property was lost.

I am out $500 and some measure of faith in humanity.

Päivitys 21.2.2006: Boing Boing kirjoitti samasta aiheesta viikonloppuna. Nyt ”kanadalainen lakimies” uhkaa syytteellä. Lainausmerkeissä siksi, ettei kyseistä lakimiestä löydy mistään asianajajaluettelosta ja änen lähettämänsä sähköpostit ovat lievästi sanoen epämääräisiä. Tiedä sitten onko takana kanadalainen perhe vai joku ulkopuolinen sekopää.

Päivitys 10.3.2006: Judith on saanut kameransa takaisin.

4 ajatusta artikkelista “Kamera löytynyt — tavallaan

 1. Täytyy sanoa ihan rehellisesti että meikäläiselle ei edes kävisi mielessä pitää löytämääni kameraa varsinkin jos löytäisin yhteystiedot omistajaan. En tiedä onko kyse huonosti kasvatetuista ihmisistä tai mitä, mutta minut on ainakin kasvatettu sen verran hyvässä arvomaailmassa jossa ei moinen vetelisi. Jos löydän kameran ja yhteystiedot ehdottomasti palautan sen myös omistajalle. Se kuka maksaa postikulut on sitten ihan eri asia, mutta ei tulisi kuuloonkaan ensin ottaa yhteyttä omistajaan ja sitten sanoakin että neener neener finder’s keepers. Jotain rajaa.

 2. Omituiset kanukit todellakin.

  Ihan niinkuin se olisi oikeutus varkaudelle että pikku pojulla sattuu olemaan huono päivä kun kerran on todettu diabetes. Miten hienon esimerkin tässä vanhemmat antoivatkaan lapselleen tulevaisuutta varten.

  Toisaalta jos minä varastaisin kameran tms. en varmasti olisi niin tyhmä että soittaisin oikean omistajan perään varmistelemaan että se on nyt varmasti ok että pidän varastamani tavaran. Olettaisin kuitenkin että tuskin kovinkaan monelta rikoksen uhrilta löytyy ymmärrystä asialle, varsinkaan kun tässäkään tapauksessa perusteluna ollut diabetes ei parane kameroita varastelemalla.

 3. Tuleepa mieleeni sellainenkin seikka, että annetaanpa koko webin voimalla porukalle takaisin, samalla mitalla. Osoitteen voi varmasti selvittää tuollakin nimen ja numeron perusteella, joten eikun kaikkea p*skaa vaan luukun täydeltä moisille huonostikasvatetuille ääliöille – count me in, anyone else coming? Äh, että risoo moinen. Tekis mieli kostaa toisen puolesta tai ainakin masinoida kunnon vastaisku. Hmm, toiveammattini: kostokonsultti! 😀

  Ja luojan kiitos onhan tässä vielä toivoa ilman toimintaakin: karma nimittäin kiksaisee takaisin ja kunnolla. Vaikka voisihan sitä karmaa hieman vauhdittaakin. Ai että kun potuttaa. Grr.

  Terv. nimim. ”yks huonostikasvatettu ääliö vaan” a.k.a. Peppe

 4. Oliskohan kuitenkin kameran omistaja ollut mylkky jonka takia löytäjät eivät halunneetkaan palauttaa kameraa… kävi vaan mielessä… jos kerran ensin otetaan yhteyttä, ollaan luultavimmin aikomuksessa palauttaa vehje. Siitäs sai ja mitä menee hukkaan romujaan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s