location: Kyoto; position: fixed;

Viikonloppuna lähdetään häämatkalle Kiotoon. Hieman jännittää matkustaa niin vieraaseen kulttuuriin. Aikaisemmat matkat eivät ole koskaan jännittäneet näin paljon, mutta nyt on menossa paikkaan, jossa on paitsi ihan eri tasoinen kielimuuri ja vieläpä paljon tapoja, jotka olisi turistinakin kohteliasta osata.

Jonathan Snook on tehnyt hienon uuden leiskan, jossa käytetään position: fixed -tyylimäärittelyä ja JavaScriptiä, joka toteuttaa saman myös Windowsin IE:ssä. Osaisipa sitä itsekin tehdä noin hienoa jälkeä.

Wi-Gear on julkistanut Bluetooth-kuulokkeet iPodille. Kuulokkeiden nimenä on iMuffs. Ehkä muff ei tarkoita kaikissa englannissa samaa kuin joissakin muissa.

3 ajatusta artikkelista “location: Kyoto; position: fixed;

 1. Nah, Kioto on helppo paikka turistille ja elekielellä ja hymyilyllä pääsee pitkälle. Kaupungin keskusta on suhteellisen kompakti ja selkeäpiirteinen, ja temppelit ehdottoman näkemisen arvoisia. (Hopeatemppeli on parempi kuin kultainen, jos pitää valita.)

  Toimitus suosittelee polkupyörien vuokraamista, ne ovat Kiotossa paras tapa liikkua. Ravintolavinkkejä kannattaa kysellä paikallisilta.

  Tapojen rikkominen on väistämätöntä ulkomaalaiselle, mutta ihan suomalaisella maalaisjärjellä pärjää hyvin. Yrittää vain olla ystävällinen ja seuraa mitä muut tekevät – sillä pärjää hyvin. Ulkomaalaisuus on anteeksiannettavaa ja Kiotossa on totuttu turisteihin.

  Hauskaa matkaa!

 2. Joo, itse asiassa tapojen rikkomisesta olen lukenut sellaista, että japanilaiset melkeinpä odottavat ulkomaalaisten käyttäytyvän ”väärin”. Ikävää siinä on se, että vaikka olisi asunut vuosikaudet Japanissa ja osaisikin tavat, japanilaiset eivät anna ulkomaalaisen noudattaa tapoja pilkuntarkasti, mikä tekee tietysti olon aina vain turistiksi.

 3. Muistakaa käydä Kyoto Towerissa katsomassa maisemia. Se on aivan keskustassa ja muistuttaa elävästi Puijon tornia! 🙂 Kioton turisti-info on rautatieaseman yhteydessä olevan tavaratalon yläkerrassa, olisiko 8 kerroksessa. Sieltä saa ilmaiseksi karttoja jotka kannattaa hakea heti alkuunsa.

  Saman talon vieressä on myös kioski josta saa halvan päivälipun julkisiin kulkuneuvoihin. Kiotossa bussiin mennään sisälle takaovesta ja ulos mennään edestä. Maksu suoritetaan vasta matkan lopuksi! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s