Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Aprillia ja saavutettavuutta

Oli kiireinen päivä, enkä ehtinyt kovin paljon seurata netin tapahtumia tänään. Vaikutti kuitenkin siltä, ettei tänä vuonna ollut mitään mahtavan hauskoja aprillipiloja. Paras vastaan tullut pila oli varmaankin Boring Boring, joka oli tietysti parodia suositusta Boing Boing -blogista. Myös 43 Foldersin April Power Hacks! nauratti vähän.

The Daily Roxetteen kirjoitin Thomasin kanssa jutun, jossa väitettiin Perin tehneen englanninkielisen dance remix -version soololevystään. Juttu on tietysti vähän paljon sisäänpäinlämpiävä, mutta huvittavan siitä tekee erityisesti se, että kyseinen Mazarin-levy oli tyyliltään hyvin “luonnollista” poppia ilman syntetisaattoreita ja tietokoneita, mistään sämpläyksestä puhumattakaan, ja sanoitukset olivat ruotsinkielisiä ja hyvin henkilökohtaisia. Juttu sai lukijoiden keskuudessa hyvän vastaanoton, vaikka tietysti suurin osa heti arvasikin sen aprillipilaksi.

Päivän hienoin tosiuutinen oli Saavutettava.fi-sivuston julkistus:

Saavutettava.fi julkaisee suomenkielisiä artikkeleita saavutettavuudesta ja web-standardeista. Tavoitteena on tarjota keskitetysti tietoa niistä web-julkaisun suositeltavista toimintatavoista, joilla varmistetaan, että verkkosivut ja -palvelut ovat yhtälaisesti kaikkien ulottuvilla.

Hyvä Josku, Mikko ja Marjut!

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.