Uusi lelu lapselle

Ostin sitten lopultakin pitkään himoitun lelun: DVD-tallentimen. Vaihtoehdoiksi olivat karsiutuneet Stockalla tarjouksessa olevat Panasonic DMR-E53 ja JVC DR-M10, jotka molemmat tallentavat DVD-RAM-levylle. Yhtenä vaatimuksena kun oli, että laitteen pitää pystyä ohjelman pysäytykseen eli että laitteen nauhoittaessa televisiosta tulevaa ohjelmaa voi katsoa aiemmin nauhoitettua kohtaa. Jotkut valmistajat käyttävät tästä nimitystä ”time slip”, toiset esimerkiksi nimeä ”chasing playback”. Oli nimitys mikä hyvänsä, se rajoittaa laitteet niihin, jotka tallentavat DVD-RAM:lle tai niihin, joissa on kovalevy.

Panasonicin ja JVC:n DVD-RAM-laitteiden tarjoushinnat olivat Stockmannilla noin 350-400 euroa. Stockalla oli tarjouksessa myös Sonyn halvin kovalevymalli RDR-HX900 (160 gigan kovalevy) hintaan 799 euroa. Edullisin näkemäni kovalevyllinen DVD-tallennin, LG RH-4820 (80 gigan kovalevy), maksoi OnOffissa vajaat 700 euroa. Melkoinen hintaero DVD-RAM-laitteisiin verrattuna siis.

En sitten voinut kuitenkaan vastustaa kiusausta, kun Vantaanportin Expertillä lyötiin pöytään oikein kunnon tarjous. Heillä Sony RDR-HX900 maksoi hintalapun mukaan 999 euroa, mutta kun kysyin, eikö se heillä ole tarjouksessa vaikka Stockalla ja naapurin OnOffilla on, myyjä hetken neuvoteltuaan myymäläpäällikön kanssa pudotti hinnan kerralla 699 euroon. Ja kaupan päälle vielä aluekoodien poisto.

Sony RDR-HX900

Käyttökuntoon virittäminen sujui helposti, kun vaihtoi vain vanhan DVD-soittimen AV-kaapelit ja videon antennikaapelin tähän laitteeseen. Sitten vain kanavalista kuntoon ja kaikki oli valmista. Jotta digiboksista nauhoittaminen olisi mahdollista, liitin sen DVD-tallentimen sisääntuloon.

Lopputuloksena on melkoinen laiteketju: digiboksi on SCART:lla kiinni DVD-tallentimessa, joka on video- ja koaksaalikaapelilla kiinni vahvistimessa, joka puolestaan on AV-johdolla kiinni SCART-adapterissa, joka on kiinni telkkarissa. VHS-nauhuri jäi yksinään nököttämään telkkarin toiseen SCART-liittimeen.

RDR-HX900 sisältää niin monta erilaista tallennustapaa ja muuta toimintoa, että hetki menee ennen kuin oppii sitä ymmärtämään. Valikot näyttivät melko selkeiltä, kaukosäädin ei niinkään, varsinkin kun on tottunut Finluxin TV-kaukosäätimien eleganssiin. Hyvä puoli Sonyn kaukosäätimessä on, että se osaa ohjata DVD-tallentimen lisäksi vahvistimen äänenvoimakkuutta ja telkkaria, mutta ei ikävä kyllä Finluxin digiboksia. Sohvapöytää tulee siis jatkossakin koristamaan melkoinen liuta kaukosäätimiä.

12 ajatusta artikkelista “Uusi lelu lapselle

 1. ”Sohvapöytää tulee siis jatkossakin koristamaan melkoinen liuta kaukosäätimiä.”

  Suosittelen käymään siellä Stockalla ja hakemaan kanta-asiakastarjouksessa olevan Kameleon-yleiskaukosäätimen (tai jonkun muun yleiskaukosäätimen). Itselläni on vanhempaa mallia oleva Kameleon, ja en sitä vaihtaisi pois. Tuskin tämä uudempi versio hunompaan suuntaan on mennyt. Ehdottomasti hyödyllisin tekninen lelu jonka olen ostanut.

  Niin ja mikä tärkeintä, se Kameleon on myös sigamagee!

 2. Tarkennus: edellinen siis postiluukusta juuri tipahtaneen mainoksen mukaan. Eli myymälässä tiedettiin tuleva tarjous.

  Panasonic DMR-E55 249 euroa, Samsungin DVD/Hifivideo-yhdistelmä DVD-VR3000 549 euroa. JVC:n DR-MV1 tallentava DVD-Hifivideoyhdistelmä on sitten 599.

  Onko näihin muuten mahdollista liittää ulkoista kovalevyä?

 3. Toimiiko tuollaisessa nauhoittaminen jonkinlaisen ohjelmaoppaan kautta, vai pitääkö nauhoitukset asetta perinteiseen vhs-tapaan manuaalisesti? Ja miten saumattomasti yhteispeli digiboksin kanssa sujuu?

 4. Digiboksi on laitteelle vain ”joku laite linjassa 3” eli sieltä ei ohjelmaoppaan kaivaminen onnistu, luulisin. Sen sijaan analogikanavissa laite ilmeisesti osaa hakea ohjelmatiedot teksti-tv:stä. En tosin ole vielä kokeilut sitä.

 5. Kaupassa (Vantaanportin Retail Parkin Expert) ottivat jollain ohjelmoitavalla kaukosäätimellä. Ennen ostamista yritin joskus etsiä netistä tietoa Sonyn aluekoodien poistamisesta, mutta huonolla onnella.

  Myyjä laittoi laitteen päälle ja painoi 5-6 ohjelmoitavaa näppäintä kaukosäätimen luukun alta, jonka jälkeen ruudulle tuli teksti ”TIMER OK”. Sanoivat, että yleensä Sonyn laitteissa lukee operaation jälkeen ”SUCCESS”, mutta tämä laite on ilmeisesti poikkeus.

 6. Onko jollakin kokemusta Lidlissä myytävästä Targan DVD/HDD-talletimesta. Hinta ja takuu on kohdallaan. Onko ominaisuudet?

 7. Kyllä tämä tallentavan DVD merkin valintapäätös on vaikeaa.
  Eri valmistajat ja myyjät kertovat asiat niin erilailla, eivätkä osaa antaa tarkkoja teknisiä tietoja.

  Kriteerioitani
  1. Kovalevyllä varustettu laite. Kapasiteetilla ei ole suurtakaan väliä.

  2. Input scartissa (varmasti eikä luultavasti)RGB sisäänmeno mm. digiboxin takia.

  3. Vaimon ei tarvitse tietää ostettavan levyaihion plussia ja miinuksia. Eli hyväksyy minkä tahansa tyhjän DVD median.
  Menin kaverin luo tyhjiä aihioita mukanani, mutta ne eivät käyneetkään siihen LG-merkkiseen räkkylään! Toisen kaverini Philipsissä ne olivat kyllä kelvollisia !

  4. Tallennusten otsikoiden joustavaa kirjoitusta ilman että kapulan kanssa täytyy kiireesti siirtää katsetta kapulan näppäimistä ruudulle ja takaisin. Philipsissä ainakin saman näppäimen alla on useita kirjaimia ja täytyy pitää kiirettä, ennenkuin valinta ehtii pompata seuraavaan kirjainpaikkaan
  Kuvaruutuvalikko nuolivalinnalla olisi hyvä.
  Myymälöissä ei pääse kokeilemaan näitä tekstitys mahdollisuuksia, sillä soittimet eivät ole kytketty käyttöön.

  5. Näköjään minun tulisi tietää jotain noista aluevalinnoista mutta kun en tiedä niistä mitään. Ovatko ne tärkeitä tietää ostettaessä räkkylää?

  6. Myykö joku liike palautusoikeudella tai nopeasti vikaantuneen laitteen vaihtomahdollisuudella.(siis ei viikkoja kestävällä korjausmahdollisuudella)?

 8. Itse en ole onnistunut saamaan omaa digiboksiani ja tallentavaa DVD-asemaani toimimaan keskenään. Kirjoitit: ”Käyttökuntoon virittäminen sujui helposti, kun vaihtoi vain vanhan DVD-soittimen AV-kaapelit ja videon antennikaapelin tähän laitteeseen”. Mitä tarkoitat videon antennikaapelilla? Tarkoitatko, että myös DVD-soittimeen pitää liittää antennijohto?

 9. DVD-soittimeen pitää liittää antennijohto jos haluaa nauhoittaa sen omalla virittimellä analogisia kanavia. Jos aikoo nauhoittaa vain digikanavia, riittää että digiboksissa on antennikaapeli ja että boksi on scartilla kiinni tallentimessa.

  Digiboksin kuva näkyy minun asennuksellani kanavalla L3. Jos haluan tallentaa digikanavaa, pitää boksi asettaa oikealle kanavalle ja ajastaa tallennin nauhoittamaan kanavaa L3. Sen suurempaa yhteistoimintaa laitteilla ei ole.

 10. Tuli se lelu sitten hankituksi.
  Valintani oli Sony RDR HX710, jossa on kovalevyä 160 M.
  Yksi asia varmistui: Ei todellakaan kannata hankkia soitinta, jossa ei ole kovalevyä.
  Niin tärkeäksi vempeleeksi kovalevy on osoittautunut vanhojen kameraotosteni tallennuksessa ja edelleen leikkauksessa.

  Hyvinlaite on toiminut kesäkuusta lähtien.

  Pettymys oli se että digikamerasta ei voikaan siirtää kuvia suoraan DVD:lle, vaan minun täytyy ensin kierrättää kuvat tietokoneen kautta cd-levylle.
  En siis osannut tulkita speksiviidakkoa etukäteen riittävän hyvin.
  Pettymys oli myös se, että 4 Mpikselisellä Canonilla otetut pystykuvat eivät pienentämättä toistu ainakaan tällä räkkylällä.

  Otsikoiden kirjoittaminen sujuu riittävän hyvin toivomallani tavalla.
  Mietityttää vain se, että olisiko ostettava varalle toinen kauko-ohjain, ennekuin ajanhengen mukaisesti varaosakauppa myy eioota. Otsikoita kirjoitettaessa ja tallennuksia leikatessa taatusti kauko-ohjurin painonapit kuluvat pilalle alle aikayksikön

  Nyt on tuskani aiheena digivideokameran merkin ja tyypin valinta. Kyllä se tuntuu yhtä vaikealta, kuin soittimen valinta

  terv, Risto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s