Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Opas kuvasuhteisiin

Jason Kottke linkittää erinomaiselle sivulle: Guide to film aspect ratios. Sivulla käydään läpi yleisimmät käytössä olevat elokuvien ja TV-ohjelmien kuvasuhteet. Samalla näytetään esimerkkejä oikeista ja vääristä tavoista siirtää elokuvia kuvasuhteesta toiseen esimerkiksi TV-esitystä varten. [via Remaindered links]

Pan & Scan

Pahinta on tietysti pan & scan-tekniikan käyttäminen, jolloin alunperin laajakuvana esitetystä elokuvasta leikataan kylmästi pois vasen ja oikea reuna, jotta kuva mahtuu television 4:3-kuvasuhteeseen. 2,35:1-laajakuvan kohdalla tämä tarkoittaa jopa 45 prosentin kuva-alan leikkautumista. Huvittavaa on se, että ihmiset kuulemma oikeasti soittelevat TV-kanavien ohjelmapäivystyksiin ja kyselevät närkästyneenä, että miksi elokuvien kuvasta on peitetty osa sellaisilla rumilla mustilla palkeilla…

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.