Poistettuja kohtauksia

Ilmeisen halpa tapa saada lisämateriaalia DVD-levyille on laittaa mukaan leikkausvaiheessa elokuvasta poistettuja kohtauksia. Yleensä nämä kohtaukset ovat kovin epäkiinnostavia, koska niiden kuvaa ja ääntä ei ole jälkikäsitelty samalle laatutasolle kuin varsinaisen elokuvan kuva ja ääni.

Poistetut kohtaukset eivät kuitenkaan enää ole pelkästään DVD-elokuvien yksinoikeus. Liza Marklundin kirjan Punainen susi lopussa annetaan salasana, jolla pääsee käsiksi kirjailijan virallisen saitin suojattuun osioon. Sieltä löytyy todellakin ruotsinkielisestä alkuteoksesta poistettuja kohtauksia kirjailijan kommenteilla varustettuna.

Olen muuten kovasti pitänyt kahdesta Liza Marklundin dekkarista, jotka olen viime aikoina lukenut. Molemmat kuuluvat sarjaan, jossa päähenkilönä on Kvällspressen-iltapäivälehden rikostoimittaja Annika Bengtzon. Suosittelen ehdottomasti Marklundin kirjoihin tutustumista. Kannattaa tosin huomata, että kirjoissa viitataan jonkin verran sarjan edellisten osien tapahtumiin, joten lukemista ei kannata aloittaa ainakaan Punaisesta sudesta, jossa viittauksia on erityisen paljon.

2 ajatusta artikkelista “Poistettuja kohtauksia

  1. Piti näinkin vanhaan kommentoida.. ”Yleensä nämä kohtaukset ovat kovin epäkiinnostavia, koska niiden kuvaa ja ääntä ei ole jälkikäsitelty samalla laatutasolle kuin varsinaisen elokuvan kuva ja ääni”. Täh? Onko DVD tosiaan jo muuttanut leffafanit pelkiksi tekniikkafriikeiksi? Kuvan ja äänen pitäisi imho vaikuttaa joku 10% leffakokemukseen, ei 90% niinkuin nykyään tuntuu olevan.

  2. Ei ole ainakaan minua muuttanut (kokonaan), mutta noissa poistetuissa kohtauksissa on tullut vastaan oikeastaan vain sellaisia, joissa ääni kaikuu ja on samassa kohtauksessa välillä liian hiljaa ja välillä liian kovaa, ja kuva näyttää videokameralla kuvatulta. Ja sitten kun vielä yleensä hyvin helposti huomaa, miksi nuo kohtaukset on poistettu, ei niistä jaksaa kovin paljon innostua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s