Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Mitä koirasi sanoo?

Saatiin Neeraj’lta lainaan Bow-Lingual, joka on elektroninen käännöskone, joka kääntää koiran haukut englanniksi. Laitetta tuskin kannattaa ottaa turhan vakavasti, mutta kyllä se varmaan paremmin kääntää monessa tilanteessa kuin AltaVistan Babelfish (se oikea Babelfish on tietysti eri juttu). Bow-Lingual koostuu kahdesta osasta: koiran kaulapantaan kiinnitettävästä mikrofonista ja radiopuhelimen näköisestä vastaanottimesta. Vastaanotin laitetaan kuuntelemaan koiran ääniä ja haukahduksen jälkeen se analysoi äänen. Tulokseksi se antaa esimerkiksi “Needy – Please play with me some more!”. Katso myös esimerkkejä muista analyyseistä. Vastaanottimen voi myös laittaa “Home Alone” -tilaan, jolloin se rekisteröi enintään 12 tunnin ajan koiran haukahdukset. Keksintö on japanilainen – kuinka ollakaan – ja sen vakuutetaan olevan tieteellisen tutkimuksen tulos (PDF, 360 kt).

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.