Polttoaine.netin karttapalvelu pettää lupaukset

Bensan ja dieselin hintavertailusaitti Polttoaine.net julkaisi tällä viikolla karttapalvelun osaksi saittiaan.

”Nyt halvimman polttoaineen löytäminen on aiempaa helpompaa, ja vieraammillakin seuduilla liikkuva autoilija pystyy paremmin löytämään halvimman tankkauspisteen”, lupasi Polttoaine.net tiedotteessaan.

Vaan eipä karttasysteemi oikein pidä minkä lupaa. Ensinnäkin koko kartan löytäminen saitilta on vaikeaa. Saitin etusivulla ei ole yhtään linkkiä, joka veisi karttasivulle. Pitää keksiä, että ensin pitää tehdä huoltoasemahaku, esimerkiksi mennä katsomaan pääkaupunkiseudun huoltoasemien listaa. Tuloslistassa jokaisen huoltoaseman kohdalla on linkki karttaan.

Polttoaine.net map search

Kun karttasivun lopulta saa auki, joutuu pettymään taas. Suomalaisen Karttagon toteuttama kartta on vanhanaikainen klikattavilla nuolilinkeillä navigoitava systeemi, ei moderni raahattava kartta, kuten esimerkiksi Google Maps tai Microsoft Live Search Maps.

Karttasivulla näytetään ainoastaan tuloslistasta valitun huoltoaseman hinnat. Kartalla kuitenkin näkyvät alueen muut huoltoasemat aseman logolla merkittynä. Jos haluaa nähdä toisen aseman hinnat, pitää logoa klikata, jolloin sivu latautuu uudestaan ja edellisen aseman hinta menee piiloon. Mitään muuta tapaa vertailla hintoja ei ole, kuin klikkailla kaikki asemat läpi ja muistaa edellisten asemien hinnat. Systeemi on aivan naurettava. Olisihan juuri olennaista ollut nopeasti nähdä, mikä alueen asemista on halvin.

Karttapalvelussa on myös reittihaku. Odotin, että reittihaku olisi toiminut niin, että voisin hakea reitin paikasta A paikkaan B ja näkisin reitin varrella olevat huoltoasemat (ja niiden hinnat). Vaan ei, voin ainoastaan laittaa lähtöpaikan ja hakea reitin valitulle huoltoasemalle.

Polttoaine.net on pitkään ollut jämähtänyt 90-luvulle ja karttahaun julkistaminen lupasi paljon. Ikävä kyllä käyttäjät joutuvat pettymään.

7 ajatusta artikkelista “Polttoaine.netin karttapalvelu pettää lupaukset

 1. Pakko kommentoida tuohon viimeiseen kappaleeseen sen verran, että vaikka nykyinen palvelu onkin toki ollut aina hieman ”karkea”, sillä ei ole mitään tekemistä alunperin 90-luvun lopussa Teho.net -nimisessä ”pikkupajassa” koodaamani alkuperäisen, lopulta Soneran ostaman ja alasajaman Polttoaine.netin kanssa. Tuo Webmoonin palvelu on siis alusta lähtien ollut ehtaa 2000-lukua.

 2. Kiitos tarkennuksesta. Nykyinen Polttoaine.net on ehkä tehty 2000-luvulla, mutta silti se näyttää ja tuntuu vanhanaikaiselta.

 3. Väärin sammutettu!? En oikein ymmärrä. Pitääkö siis puhtaan hyötykäyttökartan olla monimutkainen, viihdyttävä ja ”nykyaikainen”? Hei kamoon. Sähän haluat vain kattoo missä ”toi asema sijaitsee jos en tiedä paikkaa entuudestaan”. Tämä ”nykyaikaisuus” ja teknologiakikkailu on tätä nykypäivän arkea. Toisaalta – siinä ei tunnetusti ole mitään järkeä. Katsokaa vähän ympärillenne – kännykkä-TV, HST -kortti, sähköinen kirja ja paperiton toimisto. Kaikki kuolleena syntyneitä. Polttoaine.netin kartta on ihan jees!!!!

 4. Kilpaileva palvelu pystyyn vaan! Tuskin tuossa kovin pitkään menisi teknisessä toteutuksessa. Markkinointi tietty suurin haaste, jotta hintatietoja alkaisi valumaan sisään. 🙂

  Enpä ole itse polttoaine.net:iä käytännössä hyödyntänyt koskaan, koska tankkaamista ei tule suunniteltua etukäteen. Pitäisi saada nuo tiedot jotenkin kätevästi kännykkään siten, että kun huomaa mittarin lähestyvän punaista ja lähtee ”ex tempore”-tyyppisesti ostamaan polttoainetta niin voisi siinä tilanteessa löytää valitulta alueelta edullisimmat.

  Oliko myös niin, ettei polttoaine.net:n hintoja pysty ilmoittamaan kännykällä?

 5. Jussi: tällä tavalla peruskäyttäjänä joka ei ole ikinä ennen polttoaine.nettiä käyttänyt niin Visan kommentit ovat kyllä 100% paikallaan: miten tuollaisella toteutuksella on tarkoitus houkutella käyttäjiä palvelulle?

  Jos olisin ostamassa verkkopalvelua ja toimittaja pitäisi valita polttoaine.netin perusteella, en takuulla pistäisi edes tarjousta vetämään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s