Kaverien statukset Jaikusta ja Facebookista yhteen feediin

Yahoo Pipes on erikoinen työkalu, jolla voi yhdistää erilaisista lähteistä tulevaa dataa yhdeksi rss-feediksi. Feedit luodaan kätevästi hiirellä raahamalla ja yhdistämällä ”johdoilla” erilaisia suodattimia ja muita toimintoja, joilla feedin sisältöä muokataan.

Minulla on tehtynä sillä kaksi feediä, joista ensimmäinen ja yksinkertaisempi on muokattu Hesarin uutisfeed, jossa on mukana vain tärkeät uutiset (eli siitä on poistettu urheilu). Flickristä löytyy ruutukaappaus feedistä Yahoo Pipesissa.

Toinen luomani feed on monimutkaisempi. Se yhdistää Jaiku ja Facebook-kavereiden statusviestit yhdeksi feediksi. Koska Jaiku ei tarjoa feediä, jossa olisi pelkästään statustietoja, pitää feedin sisältöä muokata vielä lisää. Block-suodattimella feedistä poistetaan kommentit ja muista palveluista tuodut linkit. Facebookin feedin otsikoissa on mukana kirjoittajan nimi, joten pipe muuttaa Jaiku-sisältöä niin, että myös sen otsikoissa on kirjoittajan nimi alussa. Facebook-feed haetaan sellaisenaan.

Julkaisin pipestä version, jossa pitää aluksi syöttää omien Jaiku- ja Facebook-feedien osoitteet: Facebook and Jaiku Status Updates. Sivulla on ohjeet mistä lähdefeedien osoitteet löytää.

Facebook and Jaiku Status Updates in Yahoo Pipes

Yksi ajatus artikkelista “Kaverien statukset Jaikusta ja Facebookista yhteen feediin

  1. Näpsäkän näköinen tuo yhdistelmäfeedi, täytyy panna kokeiluun. Minulla on jo jonkin aikaa ollut käytössä samanlainen urheilusta puhdistettu HS-feedi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s