Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Kaverien statukset Jaikusta ja Facebookista yhteen feediin

Yahoo Pipes on erikoinen työkalu, jolla voi yhdistää erilaisista lähteistä tulevaa dataa yhdeksi rss-feediksi. Feedit luodaan kätevästi hiirellä raahamalla ja yhdistämällä “johdoilla” erilaisia suodattimia ja muita toimintoja, joilla feedin sisältöä muokataan.

Minulla on tehtynä sillä kaksi feediä, joista ensimmäinen ja yksinkertaisempi on muokattu Hesarin uutisfeed, jossa on mukana vain tärkeät uutiset (eli siitä on poistettu urheilu). Flickristä löytyy ruutukaappaus feedistä Yahoo Pipesissa.

Toinen luomani feed on monimutkaisempi. Se yhdistää Jaiku ja Facebook-kavereiden statusviestit yhdeksi feediksi. Koska Jaiku ei tarjoa feediä, jossa olisi pelkästään statustietoja, pitää feedin sisältöä muokata vielä lisää. Block-suodattimella feedistä poistetaan kommentit ja muista palveluista tuodut linkit. Facebookin feedin otsikoissa on mukana kirjoittajan nimi, joten pipe muuttaa Jaiku-sisältöä niin, että myös sen otsikoissa on kirjoittajan nimi alussa. Facebook-feed haetaan sellaisenaan.

Julkaisin pipestä version, jossa pitää aluksi syöttää omien Jaiku- ja Facebook-feedien osoitteet: Facebook and Jaiku Status Updates. Sivulla on ohjeet mistä lähdefeedien osoitteet löytää.

Facebook and Jaiku Status Updates in Yahoo Pipes

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.