Spock

Niko kyselee mielipiteitä Spockista, joka on jonkinlainen Web 2.0 -kaveriverkostohärpäke. Nikolta tuli minulle Spockin ”trust request” ja menin klikkaamaan siinä olevaa linkkiä. Yllätyksekseni huomasin, että linkin klikkaaminen rekisteröi minut automaattisesti palveluun. Salasana tuli muutaman minuutin päästä sähköpostitse.

Yllätys oli myös se, että Spock tiesi jo minusta joitakin yksityiskohtia. Selvisi, että Spock kerää ihmisten tietoja ainakin LinkedInistä, blogeista ja muilta julkisilta nettisivustoilta. Jostain se oli napannut myös sähköpostiosoitteeni (vaikka eihän se mitenkään salainen ole, tältäkin sivulta se löytyy), joka oli valmiiksi syötettynä käyttäjätiliini. Tiedoissani oli myös pari tagia, jotka Spock oli selvästi ottanut LinkedIn-profiilistani.

Ihan kiva, että näitä verkostosaitteja riittää jokaiseen makuun, mutta tuo automaattinen rekisteröinti jätti aika ikävän maun. Kovin moni LinkedIn-käyttäjä ei myöskään todennäköisesti tiedä, että heille on luotuna valmis profiili myös Spockiin.

2 ajatusta artikkelista “Spock

  1. No jo on palvelu, nyt ekaa kertaa törmäsin tuohon. En alkanut rekisteröitymään sinne, mutta jotenkin huolestuttaa että muut ihmiset voivat mun puolesta täydentää mun profiilia. Lisätä mulle kuvan jne ilmeisesti. Äärimmäisen ahdistavaa.

  2. Spock näyttää olevan ensimmäinen näistä People Search -saiteista joka iskeytyy tänne kylmään pohjolaan. Pitäisi hiukan tutkia niitä muitakin, että saisi kuvan siitä kannattaako (ja mihin niistä) hypätä messiin.

    Kunhan niistä nyt ei vaan tule sellaista ilmiötä että on ihan pakko käydä kaikki läpi tasaisin väliajoin ja tarkistaa onko tiedot kunnossa. Sehän vasta olisikin aika ärsyttävää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s