Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Spock

Niko kyselee mielipiteitä Spockista, joka on jonkinlainen Web 2.0 -kaveriverkostohärpäke. Nikolta tuli minulle Spockin “trust request” ja menin klikkaamaan siinä olevaa linkkiä. Yllätyksekseni huomasin, että linkin klikkaaminen rekisteröi minut automaattisesti palveluun. Salasana tuli muutaman minuutin päästä sähköpostitse.

Yllätys oli myös se, että Spock tiesi jo minusta joitakin yksityiskohtia. Selvisi, että Spock kerää ihmisten tietoja ainakin LinkedInistä, blogeista ja muilta julkisilta nettisivustoilta. Jostain se oli napannut myös sähköpostiosoitteeni (vaikka eihän se mitenkään salainen ole, tältäkin sivulta se löytyy), joka oli valmiiksi syötettynä käyttäjätiliini. Tiedoissani oli myös pari tagia, jotka Spock oli selvästi ottanut LinkedIn-profiilistani.

Ihan kiva, että näitä verkostosaitteja riittää jokaiseen makuun, mutta tuo automaattinen rekisteröinti jätti aika ikävän maun. Kovin moni LinkedIn-käyttäjä ei myöskään todennäköisesti tiedä, että heille on luotuna valmis profiili myös Spockiin.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.