Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Se Habbo-pidätys

Kirjoitetaan nyt aiheesta tännekin, kun kaikki siitä kuitenkin kysyvät. Kuten suunnilleen kaikki maailman tiedotusvälineet (linkitetään Hesariin, niin päästään Twingly-hakuun) ovat kertoneet, Hollannissa pidätettiin 17-vuotias nuori epäiltynä varkauksista Habbossa.

Juttu meni siis niin, että tämä tyyppi oli perustanut oman Habboa muistuttavan saitin, johon oli sitten houkutellut oikean Habbon käyttäjiä. Hyväuskoisimmat olivat rekisteröityneet huijauspalveluun samalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla kuin oikeaan Habboon, ja näin kaveri oli saanut kerättyä oikeita tunnuksia ja salasanoja. Hän oli sitten kirjautunut niillä sisään Hollannin Habbo-saitille ja siirtänyt hahmoja ja niiden tavaroita itselleen.

Koska virtuaalitavaroita ei voi suoraan muuttaa takaisin rahaksi, sai hän todennäköisesti varkauksista lähinnä vain statusta palvelun sisällä. Yksi tapa hankkia varkauksilla rahaa on kuitenkin siirtää tavarat jollekin hahmolle ja kaupata tämä hahmo sitten vaikkapa eBayssa. Ainakin Suomen Habbon käyttösäännöt kieltävät kuitenkin hahmojen myymisen, joten se tie voi olla aika lyhyt.

Uutisissa varkauksien arvoksi kerrottiin 4000 euroa. En tiedä miten se on laskettu, koska kaikki erilaiset huonekalut eivät ole aina myytävänä. Joitakin saa ainoastaan lahjana kuukausittain, kun kuuluu Habbo Club -lisäpalveluun. Kuukausilahja riippuu siitä, kuinka kauan on klubiin kuulunut, joten voisi ajatella, että myöhemmät lahjat ovat “kalliimpia”. Jotkin tuotteet ovat myytävänä vain hetken, jolloin niiden “arvo” tietysti nousee, koska ne ovat harvinaisempia. Sitten on vielä kausituotteita ja tuotteita, joiden myynti on lopetettu jostain muusta syystä.

Habbo-pidätys oli muuten päässyt peräti kolmen neljän stripin aiheeksi UserFriendly-sarjakuvassa: 19.11., 20.11., 21.11. ja 22.11.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.