Hesarin artikkelisivut aina vain sekavammiksi

Widgets at HS.fi

Hesarin saitin artikkelit ovat muuttuneet hankalammiksi lukea. Itse jutun osuus on sinänsä toistaiseksi pidetty ihan siistinä, mutta jokaisen jutun perään on liitetty widgetien tapaisia elementtejä, jotka tekevät sivun ulkoasusta sekavan.

Erityisen hankalaksi nämä elementit tekee se, että niistä osa liittyy luettavana olevaan artikkeliin, mutta suurin osa sisältää linkkejä Hesarin ulkopuolelle. Tätä ei kuitenkaan voi pikavilkaisulla päätellä niiden järjestyksestä eikä ulkonäöstä.

Ensimmäisenä elementtinä on Hesarin oma widget, jonka neljä ensimmäistä alanäkymää listaavat yleisesti HS.fi:n suosituimpia ja uusimpia artikkeleita. Viides alanäkymä listaakin suomalaisia blogeja, jotka viittaavat juuri luettavana olevaan juttuun. Hyvä idea, mutta kummalliseen paikkaan piilotettu.

Tämän laatikon alla on näkyvissä artikkeliin liittyvät lukijakeskustelut. Ympärillä olevat värikkäät elementit piilottavat sen turhan tehokkaasti. Tai ehkä Hesarilla on todettu keskusteluiden olevan tasoltaan sellaisia, että niiden piilottamiseen on syytäkin?

Seuraavat kolme elementtiä linkittävät Sanoma Osakeyhtiön muihin palveluihin: Ilta-Sanomiin, Taloussanomiin ja Oma kaupunki -saitille. Ne kaikki ovat mainoksen ja sisältöelementin välimuotoina jollain tavalla väärässä paikassa. Vaikka ne tietysti ovatkin mainoksia, Hesarin kaltaiselle päivälehdelle sopisi paremmin, että elementit olisi tyylikkäämmin sovitettu sivun muuhun ulkoasuun.

Eniten kuitenkin häiritsee se, että sisällön järjestys on sekava. Olisi loogista, että artikkelin jälkeen näytettäisiin siihen liittyvä sisältö (keskustelut ja blogikirjoitukset) ja vasta sen jälkeen uusimmat artikkelit Hesarista ja muista lehdistä.

Vaan eipä Hesarin sivut ole mitään Aftonbladetin sivuihin verrattuna. Ihan tavallinen artikkelisivu on yli 12 000 pikseliä korkea:

Aftonbladet pages are huge

2 ajatusta artikkelista “Hesarin artikkelisivut aina vain sekavammiksi

  1. Juu, on sekavia Hesarin sivut. Eikä oikeinkirjoituksessakaan ole hurraamista. Itse olen työskennellyt lehdistössä ajalla, kun toimittajat oikolukivat pareittain kaiken kirjoitetun tekstin. Toinen luki ääneen välimerkkejä myöten. Toinen korjasi.

    Nykymeno Netti-Hesarissa saisi silloisen toimittajakaartiin punastelemaan kuin lettitytöt. Eivätkä nämä vaivaudu edes kommentoimaan, saatikka vaihtamaan tyyliä.

    Jos purnausta haluaa jatkaa, hyvä keskustelun aihe voisi olla vaikka se, että sivut ovat alhaalla luvattoman usein. Näkee, että on Karin sanoilla ”suurin ja kaunein,” eikä ”millään ole mitään väliä.”

  2. Onko niin, että nämä kilometrien pituiset sivut ovat tyypillisesti pohjoismainen ilmiö? Olen nähnyt näitä suomalaisten, ruotsalaisten ja norjalaisten medioiden saiteilla, mutta en juuri muualla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s