Gmail ja IMAP

Kaikki puhuu jostain Gmailin IMAP-toiminnosta. Google on jopa julkistanut sen virallisessa blogissaan ja julkaissut ohjeet IMAP:n käytöstä. Vaan eipä näy kyseisiä valintoja minun Gmailissani, vieläkään. It makes me a sad panda.

Päivitys 28.10.: Nyt valinta on ilmestynyt ja IMAP näyttää toimivan. Seuraava pohdinnan aihe on, pitäisikö kaikkien käytössäni olevien sähköpostiosoitteiden postit siirtää menemään ainoastaan Gmailiin ja käyttäisin niitä sen kautta. Hyvä puoli olisi suhteellisen hyvin toimiva serveripään spämmifiltteri ja serverillä tapahtuva viestien lajittelu. Gmaililla olisi tietysti myös hyvä web-käyttöliittymä sähköposteihin ja suurempi levytila kuin Nebulalla.

Tällä hetkellä minulla menee jo kopiot kaikista viesteistä Gmailiin, joten sinänsä muutos ei olisi suuri. Jotenkin vain siirtyminen turvallisen tuntuisesta POP:sta, jossa viestit ovat varmasti tallessa vaikka yhteys palvelimelle pätkisi, tuntuu vaikealta.

4 ajatusta artikkelista “Gmail ja IMAP

  1. Mulle on tullut toisen tilin gmailiin tuo asetuksiin näkyviin, toiseen ei. Muutin kylmästi postisoftan asetuksista pop.gmail.com osoitteen imap.gmail.com osoitteeseen ja kaikki toimi. Ainut haitta on ollu, että kyselee, joka viestien hakukerralla uudelleen ssl-avaimen hyväksymistä.

  2. Mulla toimii kanssa hianosti, vaikken mitään hälyä olekaan havainnut, googlelta aika hyvä veto sillä ainakin minä pidän parempana nettipostiosoitetta, joka ei riipu palveluntarjoajasta – köyhällä kun ei aina ole varaa pitää palvelua käytössä.
    -s-v-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s