Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Gmail ja IMAP

Kaikki puhuu jostain Gmailin IMAP-toiminnosta. Google on jopa julkistanut sen virallisessa blogissaan ja julkaissut ohjeet IMAP:n käytöstä. Vaan eipä näy kyseisiä valintoja minun Gmailissani, vieläkään. It makes me a sad panda.

Päivitys 28.10.: Nyt valinta on ilmestynyt ja IMAP näyttää toimivan. Seuraava pohdinnan aihe on, pitäisikö kaikkien käytössäni olevien sähköpostiosoitteiden postit siirtää menemään ainoastaan Gmailiin ja käyttäisin niitä sen kautta. Hyvä puoli olisi suhteellisen hyvin toimiva serveripään spämmifiltteri ja serverillä tapahtuva viestien lajittelu. Gmaililla olisi tietysti myös hyvä web-käyttöliittymä sähköposteihin ja suurempi levytila kuin Nebulalla.

Tällä hetkellä minulla menee jo kopiot kaikista viesteistä Gmailiin, joten sinänsä muutos ei olisi suuri. Jotenkin vain siirtyminen turvallisen tuntuisesta POP:sta, jossa viestit ovat varmasti tallessa vaikka yhteys palvelimelle pätkisi, tuntuu vaikealta.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.