Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Hyvä viikko

Oli hyvä viikko. Omakotitalossa (ja tietysti muutenkin) kertyy kaikenlaista tekemätöntä hommaa. Tällä viikolla ollaan saatu monta tällaista projektia pois jaloista:

 • Purin keittiöstä edellisen asukkaan laittamat halogeenivalot, jotka eivät varmasti olleet roiskevesitiiviit ja joiden liian pitkät johdot olivat irronneet kuumaliimakiinnityksistään. Sähkömies käväisi asentamassa kunnon perinteiset loisteputkivalaisimet, jotka eivät myöskään kuumene samalla tavalla kuin halogeenivalot.
 • Sähkömies korjasi tuulikaapin patterin. Talvella tuulikaapin lämpötila laski niin alas, että sen seinässä kulkevat vesiputket jäätyivät kerran ja kengät olivat aamuisin jääkylmät.
 • Vaihdoin suihkun termostaattihanan. Meillä on kylppärissä kaksi suihkua, joista molemmista tuli vettä kovin pienellä paineella. Ajattelimme vian olevan joko porakaivon pumpussa tai lämminvesivaraajassa, mutta pumppua aiemmin korjannut putkimies totesi vian olevankin hanan termostaatissa, joka ei vain päästänyt vettä läpi. Ostimme Petikossa sijaitsevasta Helsingin Seudun Lvi-Osto- ja Myyntiliikkeestä käytetyn hanan, joka todellakin korjasi ongelman. Kyllä nyt kelpaa suihkutella.
 • 530-litraisen akvaarion alla olevan akvaariopakettiin kuuluneen kaapiston kansilevy oli taipunut. Ostimme jo keväällä uuden kaapiston (joka maksoi erikseen ostettuna yli 700 euroa…), mutta emme olleet saaneet aikaiseksi vaihtaa kalusteita. Veljeni tuli viikonlopuksi talkoisiin, joten saimme lopultakin tehtyä koko operaation:
  1. Ensin uusi kaappi koottiin ja katsottiin, että siinä on kaikki ok.
  2. Akvaarion kalat siirrettiin evakkoon toiseen altaaseen. Onneksi sellainen oli, koska muuten ne olisi pitänyt laittaa isoon saaviin tai vastaavaan.
  3. Akvaariosta tyhjennettiin vesi.
  4. Akvaarion hiekat (noin sata kiloa) siirrettiin pihan perälle.
  5. Akvaario (noin 80 kiloa) nostettiin uuden kaapin päälle.
  6. Vanha kaappi siirrettiin pois tieltä.
  7. Akvaario (edelleenkin sen 80 kiloa) nostettiin takaisin vanhan kaapin päälle.
  8. Uusi kaappi siirrettiin vanhan tilalle.
  9. Akvaario (voi luoja kuinka se painaakin) nostettiin uuden kaapin päälle, yrittäen samalla asetella kuusimillisen styroxlevyn keskelle pöytälevyä niin, että se täyttää levyn ja pohjalasin väliin jäävän tyhjän tilan, mutta akvaarion kehykset ovat suoraan pöydän päällä.
  10. Akvaarion pohjalle laitettiin uudet hiekat ja pohjalannoitteet ja istutettiin kasvit. Ulkosuodattimen saaminen uudestaan käyttökuntoon otti myöskin oman aikansa.
  11. Sitten olisi vielä kalojen siirtäminen takaisin akvaarioon, mutta se on vielä tekemättä.
 • Samalla kun akvaario oli siirrettynä pois tieltä, asensimme huoneen kulmaan katosta lattiaan ylettyvän kiipeilypuun, josta Ronja innostui heti kovasti.
 • Koska kiipeilypuu on kirjahyllyn vieressä, kiinnitimme hyllyn seinään, jotta kissa ei saisi sitä kaatumaan.
 • Rikkinäisestä iBook G3:sta saatiin irrotettua kovalevy, jotta raato voidaan lähettää Kuopioon jollekulle, joka kaipaa 14-tuumaista läppärin näyttöä.
 • Autoon vaihdettiin talvirenkaat.
 • Tia siivosi ansiokkaasti keittiöstä kaikenlaista nurkkiin jäänyttä turhaa tavaraa.

Nyt olo tuntuu jo aika ryytyneeltä. Onneksi huomenna pääsee taas töihin lepäämään.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.