Louhi.net vai Nebula (vai Sigmatic)? Osa 2

Jatkoa aikaisempaan kirjoitukseen.

Pohdin aiemmin kannattaisiko siirtää omat webbipalvelut Nebulalta esimerkiksi Louhi.netiin ja kyselin lukijoiden kommentteja. Minulla on nyt omakohtaisia kokemuksia niin Louhesta ja Nebulasta kuin myös Sigmaticista.

Olen itse Nebulan asiakas. Kaikki on toiminut melko hyvin yksittäisiä ongelmatapauksia lukuunottamatta. Kaiken kaikkiaan sähköpostikyselyihin vastataan nopeasti ja asiallisesti. Sähköpostien kanssa on välillä ongelmia ja serveri on melko säännöllisesti nurin muutaman minuutin aamuöisin varmaankin varmuuskopioinnin takia.

Teen projektia kaverille, joka siirsi saittinsa Louhelle, mutta vain lyhyeksi hetkeksi, koska kokemukset olivat niin huonot. Heti alkuun sähköpostin lähetys PHP:llä ei toiminut. Louhi ilmoitti, että he voivat tutkia asiaa parin viikon päästä 80 eurolla/tunti. Syynä pitkään odotteluun oli kuulemma se, että pääsiäisen aikana oli ehtinyt kertyä asiakaskyselyitä. Hintaa en viitsi edes kommentoida. Lopulta Louhi sai suman purettua ja sähköpostitkin saatiin toimimaan, tietääkseni ilman eri veloitusta.

Lisäksi palvelimilla oli vain PHP4 ja vitosversio olisi pitänyt itse asentaa. Yritin tehdä sen apt-getillä, mutta se oli mahdotonta, koska palvelimelta puuttuivat kokonaan DNS-asetukset eikä apt-get pystynyt ottamaan yhteyttä ulkomaailmaan. Sähköpostikyselyihin aiheesta ei vastattu.

Kaveri avasi sitten saman tien palvelinpaketin Sigmaticilla, jonne ollaan rakentamassa palvelun uutta versiota. PHP5 kuului pakettiin, mutta siinä oli pari ikävän tiukkaa turvallisuusasetusta, jotka estivät järkevän kehitystyön (kuten että PHP-skriptit eivät voi sijaita public_html:n ulkopuolella). Sigmaticin tuki oli heti valmis muuttamaan asetuksia paremmin meille sopiviksi. He jopa muuttivat pakettia niin, että meillä on oma php.ini-tiedosto, johon voimme tehdä omia muutoksiamme. Useimpiin kyselyihin vastattiin heti, mutta yhteen kysymykseen vastauksen saaminen kesti sitten jostain syystä pari viikkoa.

Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että Sigmatic on oikein hyvä vaihtoehto, jos on etsimässä palveluntarjoajaa saitilleen. Louhea en kuitenkaan voi suositella.

9 ajatusta artikkelista “Louhi.net vai Nebula (vai Sigmatic)? Osa 2

 1. Visa Kopu » Louhi.net vai Nebula?

 2. Sigmaticillä kannattaa säätää seuraavasti domain ja alidomainit:
  ~/public_html/www.domain1.fi
  ~/public_html/sub1.domain.fi
  ~/public_html/sub2.domain.fi
  ~/public_html/www.domain2.fi
  jne.

  Eli että public_html:ään ei viittaa mikään domain ja näin minkään alidomainin ei tarvi olla toisen domainin alihakemistossa.

  En tiedä, oliko tämä syy saada alidoimain pois publicin alta, mutta näin olen itse toiminut.

 3. Kyselin Neutechin aspasta phpmyadminin osoitetta yhtä asiakkaan säätöä varten ja palvelu oli hieman nihkeätä – olisi muka pitäny luoda minulle mailiosoite, jolla olisi päässy ohjealueelle, josta olisi löytynyt ko. linkki.

  Lopulta sain suorankin osoitteen, kun selitin, että on kyseessä kertaluontoinen parin minuutin konsultaatio ilman tarvetta ihmeellisimmille säädöille. Tosin varsinaista käyttökokemusta ei ole, mutta jotenkin tälläinen aina luo tiettyjä mielikuvia…

 4. Pakko kommentoida asiaa itsekin.

  Olen Sigmaticia käyttänyt useamman vuoden ajan ja sanoisin, että heidän asiakaspalvelunsa taso kyllä vaihtelee. Sähköpostiin vastailtiin joskus vuosia sitten aktiivisesti, mutta ei kyllä enää. Mailiin kolahtaa automaattinen vastaus, enkä ainakaan minä ole vastausta saanut päivään pariin. Lopulta turvaudun puhelimeen ja viimeistään parin soittoyrityksen jälkeen joku vastaa. Asiakaspalvelua hoitava kyllä varmasti osaa asiansa ja hoitaa homman asiallisesti, kunhan hänet kiinni saa.

  Sigmaticin sijaan kehuisin kyllä Scenegroupia. Heidänkin palvelimillaan useampia paketteja ja kokemukset aina olleet positiivisia. Vastauksen kysymyksiin saa heti, ihan vaikka ircissä. Auttavat ja ratkovat vähän tyhmemissäkin kysymyksissä. Ainoa minus scenegroupilla tulee yhteyden hienoisesta hitaudesta esim Neutechiin verrattuna. Asiakaspalvelu kuitenkin sitä luokkaa, että en kyllä muuta harkitse ihan vähään aikaan.

  Syynä lievään Sigmaticin dissailuun (vaikka asiakas vielä olenkin) on noin vuosi sitten ollut asiakaspalvelu-show heidän kanssaan, josta viimeistään jäi paha maku.

 5. Mielestäni tälläistä asiaa on vähän epäasiallista kommentoida ”nimettömänä”, siinä on kuitenkin sen verran helppo vetää kotiin päin… Totta kai Visa näkee mailiosoitteen, jos oikea sellainen on annettu, mutta meille muille Janne voi olla kuka tahansa esim. kehutusta firmasta.

 6. Hei!

  Louhi on Smilehousen tytäryhtiö, joten pahoittelen huonoa asiakaspalveluamme tässä tapauksessa. Tarkastin tukikeskustelun ja meidän toiminta tässä tapauksessa on ollut huonohkoa, se on pakko myöntää. Meillä on kuitenkin yli 3000 Webhotelliasiakasta ja asiakastyytyväisyyden kouluarvosana on yli 9, joten pääsääntöisesti asiakkaamme saavat hyvää, nopeaa ja ystävällistä palvelua.

  Pitää myös tässä asiassa muistaa, että Louhen palvelut on tarkoitettu hintatietoisille asiakkaille, jotka eivät halua maksaa ylihintaa. Nebulan hinnoiteluhan on todella suolainen, ja moninkertainen Louhen hinnoitteluun nähden. Nebulalla todennäköisesti maksat joka kuukausi lisähintaa siitä, että saat ylimääräistä palvelua, tarvitsit sitä tai et. Jos Nebula riistää samasta peruspalvelusta vaikka tuhannelta asiakkaalta 10€/kk enemmän, tuolla ylimääräisellä katteella voi sitten tarjota jotain ylimääräisiä tukipalveluita.

  Ystävällisin terveisin
  Tapio Talvisalo
  Smilehouse Oy

 7. Olen käyttänyt Louhen palveluita nyt puolisen vuotta ja nimenomaan asiakaspalvelu on toiminut kohdallani loistavasti. Puhelimella on saanut nopeasti yhteyden ja palvelu on ollut nopeaa.

 8. Louhella ei saa omaa php.ini asetusta tehdä. Louhen asiakaspalvelu on nykyään täysin suunnattu suuremmille asiakkaille, joten ns. SOneroituminen on tapahtunut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s