Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Louhi.net vai Nebula (vai Sigmatic)? Osa 2

Jatkoa aikaisempaan kirjoitukseen.

Pohdin aiemmin kannattaisiko siirtää omat webbipalvelut Nebulalta esimerkiksi Louhi.netiin ja kyselin lukijoiden kommentteja. Minulla on nyt omakohtaisia kokemuksia niin Louhesta ja Nebulasta kuin myös Sigmaticista.

Olen itse Nebulan asiakas. Kaikki on toiminut melko hyvin yksittäisiä ongelmatapauksia lukuunottamatta. Kaiken kaikkiaan sähköpostikyselyihin vastataan nopeasti ja asiallisesti. Sähköpostien kanssa on välillä ongelmia ja serveri on melko säännöllisesti nurin muutaman minuutin aamuöisin varmaankin varmuuskopioinnin takia.

Teen projektia kaverille, joka siirsi saittinsa Louhelle, mutta vain lyhyeksi hetkeksi, koska kokemukset olivat niin huonot. Heti alkuun sähköpostin lähetys PHP:llä ei toiminut. Louhi ilmoitti, että he voivat tutkia asiaa parin viikon päästä 80 eurolla/tunti. Syynä pitkään odotteluun oli kuulemma se, että pääsiäisen aikana oli ehtinyt kertyä asiakaskyselyitä. Hintaa en viitsi edes kommentoida. Lopulta Louhi sai suman purettua ja sähköpostitkin saatiin toimimaan, tietääkseni ilman eri veloitusta.

Lisäksi palvelimilla oli vain PHP4 ja vitosversio olisi pitänyt itse asentaa. Yritin tehdä sen apt-getillä, mutta se oli mahdotonta, koska palvelimelta puuttuivat kokonaan DNS-asetukset eikä apt-get pystynyt ottamaan yhteyttä ulkomaailmaan. Sähköpostikyselyihin aiheesta ei vastattu.

Kaveri avasi sitten saman tien palvelinpaketin Sigmaticilla, jonne ollaan rakentamassa palvelun uutta versiota. PHP5 kuului pakettiin, mutta siinä oli pari ikävän tiukkaa turvallisuusasetusta, jotka estivät järkevän kehitystyön (kuten että PHP-skriptit eivät voi sijaita public_html:n ulkopuolella). Sigmaticin tuki oli heti valmis muuttamaan asetuksia paremmin meille sopiviksi. He jopa muuttivat pakettia niin, että meillä on oma php.ini-tiedosto, johon voimme tehdä omia muutoksiamme. Useimpiin kyselyihin vastattiin heti, mutta yhteen kysymykseen vastauksen saaminen kesti sitten jostain syystä pari viikkoa.

Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että Sigmatic on oikein hyvä vaihtoehto, jos on etsimässä palveluntarjoajaa saitilleen. Louhea en kuitenkaan voi suositella.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.