Kameralaukkujen hinnat

Tamrac Adventure 9 (5549)Olen etsinyt kamerareppua, johon saisi myös kannettavan tietokoneen. Tamrac Adventure 9 (5549) on siistein ja kompaktein tähän mennessä löytämistäni. Mutta mielenkiintoisinta on se, kuinka paljon kyseisen repun hinnat vaihtelevat.

Rajalan hinta on siis lähes kolminkertainen verrattuna saksalaisen kaupan hintaan. Saksasta tilattaessa hintaan tulee toki lisänä postikulut.

Sulka kertoi, että kun hän oli ostamassa kameraansa objektiivia, Rajala perusteli korkeita hintojaan hyvällä palvelulla ja sillä, että tuotteita saa aina hyllystä. Koska Sulka halusi kyseisen objektiivin mahdollisimman pian, hän oli valmis maksamaan siitä hieman enemmän. Mutta löytyikö Rajalan sivuilla mainostettua objektiivia hyllystä? Ei tietenkään.

12 ajatusta artikkelista “Kameralaukkujen hinnat

 1. Loweprot (varsinkin AW-mallit) ovat edullisempia, tyylikkämpiä, käytännöllisempiä ja kaikin puolin mukavia muutenkin. Suosittelen.

 2. Tuo kameraosasto tuossa repussa on aika pieni, mutta tietty jos kalustomäärä on pieni, niin ok. Tuon läppäritaskun sijainti on huono, koska aina selässä ollessa läppärin kansi painuu näppäimistöä vasten mikä ei ole hyvä asia. Jos löydät sellaisen repun, jossa läppäritasku on takareunassa (ei siis selkää vasten), niin se on parempi läppärin näytön vähäisemmän taipumisen kannalta.

  Tuossa linkkaamassasi mallissa on myös pieni osasto tavallisille repputavaroille, mutta se on sitten paljon pienempi kuin voisi kuvitella. Kannattaa ehdottomasti käydä hypistelemässä jossain livenä ja yrittää sulloa sinne jotain tavaroita, jotta näkee käytännössä mitä sinne mahtuu.

  Sinänsä Tamracin ja LowePron mallistosta löytyy kyllä laadukkaita reppuja.

 3. Kiitos kommenteista. Eikös kutakuinkin kaikissa läppärirepuissa (kameralla tai ilman) ole kone kantajan selkää vasten? Vai taipuuko kone tuossa repussa jotenkin erityisen paljon?

  Tarkoitus on mennä Telefotoon reppua katsomaan ja vasta sitten ruveta tilailemaan Saksasta. Mulla on Tamracin olkalaukku ja oon ollut siihen tyytyväinen, mutta pidemmän päälle tällainen IT-työläisen selkä ei oikein kestä olkalaukun kantamista.

 4. Ei ole kaikissa. Mulla oli aiemmin Tamracin 5256 (tai joku todella lähellä sitä), jossa läppäri selkää vasten, mutta vaihdoin sittemmin suurempaan LowePron malliin, jossa läppäri ulkoseinän puolella. Paljon parempi ja mukavampi kantaakin sitä kun tietää, ettei läppäri ole koko ajan paineessa.

  Mitä painavampaa tavaraa repussa on, niin sitä enemmän läppärin kansi tietty painuu. Kannattaa aina laittaa se reppuun niin, että pohja tulee selkää vasten. Näppiksen ja näytön väliin kannattaa laittaa joku kangas, ettei näppäimet hankaan näyttöön jälkiä.

  Jos repussa on läppäri ulkoseinän puolella, niin reppu on tietysti paljon kulmikkaamman näköinen.

 5. Tuli tuo Tamrac ostettua kun Rajalalla sattui olemaan se hyllyssä hakiessani muuta tavaraa. En siitä maksanut kuin n 170 euroa, kun ostin enemmän tavaraa samalla. Rajalan hinnoittelu on hieman huvittava, sillä en koskaan ole mistään maksanut listahintoja. Rajalalla kannattaa käydä kun saa iskostettua oman naamansa myyjien muistiin ja ostaa paljon kaikkea kallista sälää.

  Reppu sinänsä on kätevä kun matkassa on vain 3-4 linssiä ja yksi runko. Kolmella linssillä matkaan sopii myös salama. Olipa Intiassa matkassa kolmen linssin lisäksi myös videokamera kun laturit, piuhat ja muut sälät oli matkalaukussa. Täydessä lastissa reppu on aika kookas leveydessä ja syvyydessä, joten mm junassa tai kaupoissa uudet mittasuhteet aiheuttavat epämiellyttäviä törmäystilanteita. Eli jos et aio kaikkea kuljettaa kerralla, harkitse jotain muuta reppua, jonka syvyys erityisesti on inhimillisempi. Tämä on seuraava hankinta itselleni, sillä vaikkapa pitkälle viikonlopun kaupunkilomalle reppu on liian iso. Kokoa on nimittäin juuri sen verran että täyteen ahdettuna painoa tulee helposti toistakymmentä kiloa, jolloin sen kantaminen alkaa ottaa päähän.

  Muu reppuosasto on pieni, mutta parin päivän kesäiset vaihtovaatteet siellä menevät, mutta paksua villapaitaa sinne saa sulloa oikein voimalla. Toisaalta sinne saa mätettyä piuhat yms, jos kantaa vain elektroniikkaa.

  Läppäripuoli on hyvä, sinne menee isompikin läppäri tai vaihtoehtoisesti molemmat omat yhtäaikaa (Lenovon X-sarjaa). Painaahan se selkä sitä läppäriä vasten, mutta hyvin on selkäosa myös tuettu ja pehmustettu, eli ei ole mennyt rikki selkä tai läppäri.

 6. oopa: Ne Loweprot, joita olen nähnyt esimerkiksi Stockalla ovat olleet kooltaan jotain golfbagin ja matkalaukun luokkaa. Lowepro Vertex 200 AW näyttää kyllä kuvissa ihan hyvältä, mutta siinä ei sitten taas ole yhtään tilaa muulle tavaralle kuin kameratarvikkeille eikä minulla kuitenkaan ole tällä hetkellä kuin runko ja kaksi objektiivia.

 7. Itse tuli pari viikkoa sitten hankittua Tamracin Adventure 9. Se tuntunee olevan erittäin hyvä koti 15.4″ Macbook Prolleni ja Canonin 30Dlle, sekä parille objektiiville ja muulle sälälle. Repussa on erittäin hyvät toppaukset sekä kameralle että tietokoneelle. Repussa on myös erittäin hyvät olkaimet. Olihan se hieman tyyris, n. 130 EUR, mutta minusta ainakin rahansa arvoinen.

  Rajala Pro Shopissa tuntuu olevan aina se ”Rajala-lisä” joka voi olla hyvinkin +100 EUR. Itse tuli hankittua wwww.maitolaituri.tv. Hintaa tuli 128 EUR + postikulut. Nopeaa toimitusta.

 8. Kulutusjuhla » Blog Archive » Kameralaukkujen hintaerot

 9. Juuh, minullakin on just tuo sama reppu. Se on jämäkkä ja tilava. Vetoketjut ovat hieman hankalasti avattavia, sadesuojalipat tuntuvat lipsuvan aina ketjun väliin. Erilaisia remmejä ja klipsejä on ehkä hieman liikaakin 🙂 Yläkertaan mahtuu monenlaista, minulla on siellä kaikenlaista johtoa, A4 moleskine, läppärin muuntaja yms. roinaa. Ja tilaakin on vielä.

  Ja onhan se julmetun iso. Mutta kyllä tuota vielä mukana kantaa etenkin kun se tuntuu ergonomisesti hyvältä. Ne olkaimet tosiaan ovat hyvät. Ja tietsikkakin on vielä ehjä (ei se mitään taivu, tuo reppu on jo itsessään aika jäykkä ja pehmustetta riittää).

  Ostin laukun Pirkkalan Verkkokauppa.comista ja hinnaksi tuli 129e eikä yhtään postikuluja 🙂

 10. Hintaeroa löytyy kyllä Suomestakin. Tamrac 5546 Adventure 6: Rajala Pro Shopissa 164 euroa, Clas Ohlsonilla 69 euroa.

  Mutta.. ”Tarkoitus on mennä Telefotoon reppua katsomaan ja vasta sitten ruveta tilailemaan Saksasta.” Tuohan on vähän kuin jos kävisi huoltoasemalla tarkistamassa rengaspaineet ja pesisi ikkunatkin, mutta ei tankkaisi tai ostaisi mitään. Sen sinunkin palvelusi maksaa joku seuraava asiakas reppunsa hinnassa.

 11. Hear hear. Samaa mieltä Okon kanssa: tue paikallista kauppiasta.

  Tähän tosin poikkeukseksi sallittakoon naurettavan hinnoittelun (a la Rajala) boikotointi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s