Louhi.net vai Nebula?

Nämäkin sivut hostataan tällä hetkellä Nebulalla, joka on yksi suosituimmista webhotellipalveluista Suomessa. Olen ollut pääsääntöisesti tyytyväinen Nebulaan, varsinkin supernopeaan asiakaspalveluun, mutta palvelun hinta on alkanut mietityttämään.

Minulla on Nebulalta kaksi webhotellipakettia, toinen The Daily Roxettelle ja toinen muutamalle muulle saitille, kuten visakopu.net ja lapama.to. Pääsyynä kahteen erilliseen webhotelliin on se, että haluan fyysisesti erottaa tiedostot palvelimella. Nebula ei tue sitä, että eri domainit osoittaisivat saman webhotellin eri hakemistoihin. Tästä kuitenkin kertyy melkoisesti kuluja, sillä yksi webhotellipaketti maksaa 15 euroa kuussa ja tietokanta vielä siihen päälle 9 euroa kuussa.

Yksi tuttava on siirtämässä webbisaittiaan jenkkiläiseltä serveriltä Suomeen ja oli saanut suosituksena Nebulan, Louhi.netin ja jonkin kolmannen, jota en nyt muista. Kävin katsomassa Louhi.netin sivustoa ja hinnat ainakin vaikuttavat varsin kilpailukykyisiltä. Louhi.netiltä saisin nimittäin samalla rahalla kokonaisen virtuaalipalvelimen temmellyskentäksi.

Onko kenelläkään kokemusta Louhi.netistä? Toimiiko asiakaspalvelu asiallisesti? Onko sähköposti- tai www-palvelimilla katkoksia? Olen kiitollinen kaikista kommenteista ennen kuin ryhdyn sivustoja siirtämään mihinkään.

Päivitys 10.5.2007: Louhi.net vai Nebula (vai Sigmatic)? Osa 2.

15 ajatusta artikkelista “Louhi.net vai Nebula?

 1. Vuodenvaihteen jälkeen tutkailin suomalaista webhotellitarjontaa kohtuullisen huolellisesti ei vain hintatason, vaan myös netistä löytyvien kommenttien, kehujen ja haukkujen perusteella. Epätieteellinen tutkimustulos puolsi suomalaisista vahvasti Nebulaa ja Neutechia, joita molempia pidetään kyllä kalliina, mutta erittäin luotettavina ja ammattimaisina.

  Amerikkalaisista palveluntarjoajista suositteluja sai puolestaan esimerkiksi AN Hosting, jonka webhotellipaketti (noin 65 euroa vuodessa) panee kyllä miettimään suomalaista hintatasoa.

 2. Löysin sattumalta palvelun jossa on kommentteja kaikista Suomen hosting-palveluista: http://www.hostingvertailu.org/

  Heillä on kommentteja mm Louhista ja muistakin firmoista. Lueskelin kommentteja ja myös niiden pohjalta Nebula ja Neutech on varteenotettavia vaihtoehtoja Suomessa, Louhi taas on aika uusi peluri ja heillä taitaa olla kasvukipuja.

  Huomasin muuten että Nebulan tietokantapalvelun käyttöehdot on muuttunut jossain välissä niin että ehto siitä että kantapalvelu pitäisi ostaa erikseen per domain ei ole enää mainittuna. Näin ollen varmaan TDR ja muut domainit saisi käyttää samaa kantaa.

 3. Neutechiin siirryin juuri itse ja ainakin maileihin vastataan nopeasti. Nopeimmillaan parissa minuutissa. Ei se Nebulaan verrattuna kallis ole ja siellä saa domainin ohjattua alihakemistoon.

 4. Louhi oli ystävällinen ja nopeahko mutten silti jäänyt asiakkaaksi kokeilua enempää. Virtuaalipalvelin oli liian hankala. Sinä tosin varmasti hallitsisit sen homman.

 5. Itse käytän ”halpishotelleista” Scenegroupia, jonka asiakaspalvelu on toiminut erittäin nopeasti (myös irkissä 🙂 WWW-palvelimilla taisi olla yhden kerran ulkoisista tekijöistä johtuva katkos, sähköposti on pelannut kohtuullisen luotettavasti. Hintataso näköjään samanlainen kuin louhi.netissä, josta itselläni ei ole kokemuksia.

 6. Minulla on käytössä suomalaisen Sigmaticin webbihotelli ja olen ollut kyllä tosi tyytyväinen. Katkoksia palvelussa en ole pahemmin huomannut ja hintataso on tosi edullinen verrattuna esim. Nebulaan. Vaikuttaa myös paljon ”ammattimaisemmalta” kuin monet ns. halpispalvelut. Sähköposteihin tosin ei ihan aina muisteta vastata, mutta puhelimella pääsee läpi.

 7. Neutech. Sähköposteihin vastataan todella nopeasti ja muutenkin todella hyvä ja reilu meininki. Kokemusta n. 40 sivutilasta Neutechilla 4 vuoden aikana, eikä koskaan mitään ongelmia.

 8. Itselläni kokemuksia Nebulasta, Neutechista sekä Kotisivut.com:ista. Hyviä kokemuksia kaikista, mutta olen päätynyt keskittämään palveluita Kotisivut.comille, jossa asiakaspalvelu on toiminut hyvin ja katkoksia ei ole ollut kertaakaan viimeisen 12 kk aikana. Erityisesti nuo virtuaalipalvelimet ovat huippuhyviä Kotisivut.comissa hinta/laatusuhteeltaan.

 9. Yksi tuttu on asiakkaana, ei ole juurikaan valittanut – virtuaalipalvelimen hankki viime syksynä. Tähän mennessä toiminut ongelmitta.

  Louhen tuesta en osaa sanoa kun ei ole kokemusta, mutta ainakin heidän omien www-sivujen perusteella kysymyksiin luvataan vastata nopeasti(?). Onko jollain ensi käden kokemusta?

  Sigmaticista on omaa kokemusta sen verran, että jokin yksittäinen palvelu (esim ftp) saattaa olla toimimatta viikkoja, eikä yhteydenottoihin reagoida mitenkään. Vissiin yhden miehen yritys?

 10. Visa Kopu » Louhi.net vai Nebula (vai Sigmatic)? Osa 2

 11. Louhi.netin asiakas pavelu on nopeaa ja hyvää. Ja se on hyvä, koska sinne pitää olla jatkuvasti yhdteydessä.

  FTP toimii hyvin takkuillen, isojen kokonaisuuksien siirtäminen on mahdotonta. Kaikki pitää siirtää tiedosto kerralaan tai saa Time outin. Tämä on suuri ongelma myös tiedostoja poisettaessa. FTPn käyttäminen tehokkaasti on siis mahdotonta.

  Admin käyttöliittymä on todella epäselvä ja alkeellinen. Tämä koskee sekä e-mail, että MySQL hallinointia kuten kaikkea muutakin. Verratkaa esimerkiksi Cpaneliin.

  Hinnat ovat todella kovat (monta euroa kuukaudesta, eikä silti PHP/MySQL tukea siinä halvimmassa paketissa… verratkaa vaikka 3ix.com palvelutasoa)

  Tämän firman kanssa sivunjen ylläpito on vähän kuin heittäisi noppaa. Välillä osuu, välillä ei ja usemmiten ei osu.

  Lyhyesti surkeaa ja kallista. Ja laskujen takia saa jatkuvasti soitella asiakaspalveluun, Louhi kun usein lähettää ne uudestaan, vaikka lasku olisi maksettu.

 12. Louhi.net on todellakin surkea webhotelli.
  Juuri tuon FTPn kanssa on valtavia ongelmia, ladatut tiedostot eivät löydykkään mistään… olen nyt kolme tuntia yrittänyt saada erään lataamani tiedoston löytymään CGI-bin kansioista.
  Viimein tämä onnistui, ja sain 500 internal server errorin.

  Louhen kanssa ihan perusasiat ovat niin haastavia, että aikaa ei juuri muuhun jää.

  Olen ylläpitänyt paljon sivuja monilla servereillä, ja Louhen kanssa hommaan haaskaantuu aikaa ainakin kolme kertaa enemmän kuin muualla, kun mikään perusasiakaan ei toimi.
  kerrassaan surkeaa!

 13. Kovin taitaa olla lapsen kengissä Louhen pyörittäminen. Palvelin ei pysy pystyssä ja asiakaspalvelusta todetaan, että ”se on kuule ihan normaalia että tulee näitä ruuhkapiikkejä jolloin nettisivut tai sähköpostipalvelut eivät ole tavoitettavissa” Tämä kun sanotaan vielä tylysti asiakkaalle niin voi olla kokolailla varma että asiakkuus tulee tiensä päähän.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s