Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Haloo Cupertinosta

Apple julkaisi sitten iPhonen (via kaikki). Pieni kännykkä pelkällä kosketusnäytöllä, ilman näppäimistöä. Käyttöjärjestelmänä Mac OS X:n miniversio ja mukana on mini-Safari, mini-Address Book ja miniwidgetit. Tai ainakin niiden nimi on sama.

Pitäisi varmaan hyppiä innosta ja tehdä jo toivomuslistaa sille varalle, että puhelin saadaan joskus julkaistua Suomessakin, mutta jotenkin epäilyttää. Ehkä kaikki kiiltävät kuvat ja sliipatut videot tekevät puhelimesta liian epätodellisen. Käyttöliittymä on kyllä nopea ja kätevä videokuvassa, mutta entäs oikeasti? Ei tuota ainakaan lapaset kädessä ulkona käytä. Jos on jo siirtynyt 3G-puhelimiin, pelkkä GSM/EDGE on pettymys, vaikka puhelin olisi kuinka Applea. Sisäänrakennettuna on kahden megapikselin kamera ja on takuuvarmaa, etteivät mainoskuvien hienot otokset ole otettu sillä.

Kokonsa puolesta iPhonesta tulee mieleen Motorola RAZR, joka julkaisunsa yhteydessä herätti paljon huomiota. Kuten iPhone, RAZR:kin on pieni ja kaunis, mutta hymy hyytyy, kun puhelimen akku kestää normaalikäytössä hyvällä tuurilla päivän. Apple lupaa puheajaksi viisi tuntia, mikä kyllä lyö esimerkiksi Nokia N91:n. Valmiusajasta Apple ei sano mitään.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.