Etusivu uusiksi

The Daily Roxette

Vuosien jahkailun jälkeen sain The Daily Roxetten lopultakin uusittua. Vuosituhannen vaihteessa tehty omatekoinen julkaisujärjestelmä sai väistyä Drupalin tieltä. Hieman harmittaa, koska oma oli monessa suhteessa parempi kuin mikään markkinoilta löytynyt ilmainen PHP-tuote. En kuitenkaan enää halunnut ylläpitää omaa järjestelmää, koska haluan keskittyä sisällön ja uusien ominaisuuksien kehittämiseen, ja joku muu saa huolehtia frameworkin ja yleisten työkalujen kehittämisestä.

9000 käyttäjän tiedot, 1500 uutisartikkelia, 14400 keskusteluketjua ja lähes 300 000 käyttäjien lähettämää viestiä piti konvertoida vanhasta järjestelmästä uuteen. Konversioskriptin tekeminen olikin ehkä projektin hankalin vaihe. Itse konversio tapahtui alle neljässä minuutissa.

Uuden ulkoasun lähtökohtana oli rauhallisuus, selkeys ja keveys. Muutos on suuri verrattuna vanhaan raskaaseen, vahvan väriseen kelta-oranssiin ulkoasuun. Uusi logo on vähän Web 2.0, mutta kun tuo heijastus näytti niin kivalta… Uudistus tuntuu herättävän paljon keskustelua puolesta ja vastaan, mutta uskon ihmisten tottuvan muutokseen pian.

8 ajatusta artikkelista “Etusivu uusiksi

 1. Tottuu ja tottuu… Toivottavasti käyttäjien kaipaamat puuttuvat ominaisuudet palaavat. Oikeastaan… jos minulta kysytään, niin aika paljon pitää palata takaisin. Ulkoasu on huomattavasti keveämmän oloinen, mutta muuten paljon on sanomista. Motivaatio foorumille kirjoittamiseen on kateissa, kun foorumi ei enää ole se iloinen ja helposti luettava ykkösmesta.

  Tulee päivittäin useampaa foorumia seurattua, ja tdr:n oli kyllä ykkönen. Tuntuu hölmöltä toisilla foorumeilla katsella kun viesti on vain pieni pätkä muun tavaran seassa. Tdr:n entinen foorumi esitti viestin tärkeimpänä osana postausta. Se, että itse postaus oli jakaantunut kolmeen laatikkoon, oli todella toimiva kokonaisuus – onneksi kerkesin sen itselleni kopioida 🙂 Nykyinen rasittaa silmää eikä ole alkuunkaan niin selkeä. Eikä tämä valitettavasti ole pelkkä tottumiskysymys.

  Myös tuo, että pääsivu on jaettu kolmeen eri sarakkeeseen, on yksi sellainen asia mikä karkottaa minut saitilta kuin saitilta. Se ei vaan toimi ja jotenkin tdr:n tapauksessa oikea sarake ei tarjoa mitään mikä ei sopisi paremmin vasemmalle puolelle, joka on nyt aivan tyhjännäköinen? Oma ehdotukseni:

  Pääsivusta puheen ollen. Sitä kun kelailee alaspäin, niin ei siinä kyllä web 2.0 tule mieleen. Lähinnä web 0.2.

  Tästä tulee auttamatta mieleen 90-luvun puolivälin pelkällä html:llä rakennettu sivu, jossa on vain tekstiä.

  Ja se fontti. Times New Roman on varsin nätti fontti, kun tutkielman tulostaa paperille. Netissä se on aivan hanurista. Samoin tämäkin mikä lie fontti sopii varmasti jonnekin, mutta tänne ei. Tosin en kyllä tiedä onko tässä nyt tilanne, että minulla ei oikeaa fonttia ole edes koneella, sitä suuremmalla syyllä fontti on valittu väärin.

  Eihän entinen tdr täydellinen ollut, eikä uusikaan aivan susi, mutta jotain tältä väliltä olisi ehkä se oikea muoto?

  Ps. Uusi logo on kyllä pop 🙂

 2. Fontista sen verran, että se on Georgia, ellet käytä käyttöjärjestelmää, jossa ei ole saatavana Microsoftin perusfonttipakettia. Georgia on mukana myös Mac OS X:ssä.

 3. Se oli ainoa, jossa oli lähellekään ne ominaisuudet joita tarvitsin:

  – laajennettava julkaisujärjestelmä, jolla julkaista sivuja ja uutisia
  – käyttäjähallinta, joka tukee tuhansia käyttäjiä
  – kohtuullisen helppo ulkoasun muokattavuus (tässä suhteessa WordPress olisi ollut paljon parempi)
  – ehkä tärkeimpänä järjestelmään integroitu keskustelualue

  Keskustelualueen puuttuminen pudotti WordPressin kisasta.

 4. Erno: Joku on näköjään tottunut johonkin eikä halua muuttaa tottumuksiaan. Jos informaatio on kohdallaan ja saitilla on kolme saraketta – yäk, en lue, niinkö?

  Sanoisin näin: kyllä siihen tottuu.Tuosta sinun ehdotuksestasi tulee kyllä lähinnä mieleen hieman epäonnistunut nörttisaitti, jossa on parituhatta komponenttikuvausta kera huonojen valokuvien. Ja voi hyvä tavaton mille aliasoimaton fontti näyttää. Visan visu sen sijaan antaa viitteitä ”oikeasta lehdestä”. Korkeintaan toivoisin hieman avarampaa kappaleväliä, mutta muuten näky oli mielestäni raikas.

  Mikäli kirjoitushalu foorumille hyytyy, lienee vika sanottavan laadussa ja asianpuutostaudissa. Ei aina saa syyttää vasaraa jos vetäisee peukalonkynnen halki.

 5. Peppe: Kieltämättä kerkeshän oranssiin sivustoon tottuaki olihan se niin monta vuotta käytössä 🙂 Ja toki tuo kolme saraketta on tottumiskysymys, mutta silti tuo kolmas sarake on – ainakin vielä – hieman tyhjän oloinen.

  ”Ja voi hyvä tavaton mille aliasoimaton fontti näyttää.” Tämä jäi nyt vähän mysteeriksi… Puhutaanko nyt tässä tuohon logoon piirtämästäni X:stä? Kyseessä on minuutissa muokattu kuva, jonka tarkoitus oli vain näyttää vaihtoehtoa nykyiselle ulkoasulle. Ei minulla suoranaisesti ole mitään nykyistä logoa vastaan. Törmäsin vaan tuolla foorumilla kommentteihin, joissa asiaa kritisoitiin, joten tästä syystä muokkasin logoa hieman. Jos taas muista teksteistä, niin tämä Georgia on todellakin järkyttävä ilman pehmennystä. Kuinka monta prosenttia tdr:n lukioista käyttää tehosteita? Mahdollisesti tästä johtuu foorumilla noussut kritiikki fonttia kohtaan?

  Ylläpitohan voi pitää kirjaa, että tippuuko sivustolla tapahtuva vierailu nyt päivityksen jälkeen. Itsellä ainakin näin valitettavasti on käynyt. Toivottavasti ei ole pysyvästä ilmiöstä kyse.

  Ja edelleenkin painotan, että sivuston uusiminen on hyvä asia ja toivon, että käyttäjäpalautteen kuuntelu jatkuu tulevaisuudessakin, hyvä tästä tulee 🙂

 6. Sen verran lisänen vielä, että ”tehostettu” georgia on kyllä ihan jees, mutta eri asia kuinka moni sen näkee pehmennettynä 🙂

 7. Erno: viittasin ”antialiasoimattomalla fontilla” niihin linkittämiisi screenshotteihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s