Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Etusivu uusiksi

The Daily Roxette

Vuosien jahkailun jälkeen sain The Daily Roxetten lopultakin uusittua. Vuosituhannen vaihteessa tehty omatekoinen julkaisujärjestelmä sai väistyä Drupalin tieltä. Hieman harmittaa, koska oma oli monessa suhteessa parempi kuin mikään markkinoilta löytynyt ilmainen PHP-tuote. En kuitenkaan enää halunnut ylläpitää omaa järjestelmää, koska haluan keskittyä sisällön ja uusien ominaisuuksien kehittämiseen, ja joku muu saa huolehtia frameworkin ja yleisten työkalujen kehittämisestä.

9000 käyttäjän tiedot, 1500 uutisartikkelia, 14400 keskusteluketjua ja lähes 300 000 käyttäjien lähettämää viestiä piti konvertoida vanhasta järjestelmästä uuteen. Konversioskriptin tekeminen olikin ehkä projektin hankalin vaihe. Itse konversio tapahtui alle neljässä minuutissa.

Uuden ulkoasun lähtökohtana oli rauhallisuus, selkeys ja keveys. Muutos on suuri verrattuna vanhaan raskaaseen, vahvan väriseen kelta-oranssiin ulkoasuun. Uusi logo on vähän Web 2.0, mutta kun tuo heijastus näytti niin kivalta… Uudistus tuntuu herättävän paljon keskustelua puolesta ja vastaan, mutta uskon ihmisten tottuvan muutokseen pian.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.