Safarista Firefoxiin

Kone meni tänään totaalisen jumiin ja jouduin pakottamaan sen käynnistymään uudestaan. Kun kone oli käynnistynyt uudestaan, avasin uudestaan ohjelmat, jotka minulla oli auki: Mail, SpamSieve, NetNewsWire, Adium, BBEdit, Transmit, Safari ja uunituore Firefox 2. Olen jo tottunut siihen, että ohjelmat lähes poikkeuksetta hukkaavat tilansa suljettaessa, joten hämmästykseni oli suuri, kun Firefox tarjoutui avaamaan edellisen session ikkunat ja tabit uudestaan. Jopa kesken jääneen lomakkeen kentät se täytti uudelleen.

Tämä pieni ominaisuus sai minut vaihtamaan oletusselaimeni Safarista Firefoxiin. Eikä tietysti sekään haittaa, että Firefox on salamannopea ja että WordPressin ja Drupalin wysiwyg-editorit toimivat sillä.

12 ajatusta artikkelista “Safarista Firefoxiin

 1. Tein ihan saman havainnon tänään joutuessani buuttaamaan Firefoxin ja olin totaalisen myyty! Niin helppoa se on kun sen osaa.

 2. Firefoxissa on muitakin hienoja ominaisuuksia jotka houkuttelisivat vaihtamaan safarista siihen, mutta lomakkeiden tökerö ulkoasu saa minut edelleen pitämään kiinni safarista. Kunhan se korjautuu, ei mikään voi enää estää vaihtoa…

 3. Itse olen käyttänyt jo kai melkein pari vuotta Session Saver -nimistä Firefoxin laajennosta, joka palauttaa juuri kaatumisen tai hallitun sulkemisen jälkeen auki olleet välilehdet. Myös lomakkeen tiedot palautuvat ainakin normaalin sulkemisen jälkeen, kaatumistapauksesta en ole ihan varma, mutta kuvittelisin että myös siinä.

  Operassahan tuo välilehtien palauttamistoiminto on ollut mukana vielä pidempään.

 4. Opera muuten on tuon tempun osannnut jo vuosikaudet. Kuten monet muutkin temput ennen Firefoxia ja muita. Ilmeisesti kuitenkaan Mac-käyttäjät eivät Operaa ole omakseen ottaneet, kun vaan Safarista tuntuvat vaan puhuvan?

 5. Session saver (extension), hoiti Firefoxissa aikaisemmin ihan saman (jopa kesken jääneen lomakkeen). Kiva että se on uudessa sisäänrakennettuna.

 6. Kuten galious sen jo sanoi, olen ihmetellyt Firefoxin käyttäjiä siitä, kuinka he hehkuttavat FF:n uusia ominaisuuksia, vaikka Opera on tarjonnut saman ja enemmän jo ajat. Mutta kukin surffatkoon tyylillään.

 7. Opera on Macilla niin totaalisen epämukavan näköinen, ettei sitä tule käytettyä kuin joskus harvoin WAP-saitteja selatessa. Tiedän, että Windowsilla se on ihan varteenotettava kilpailija.

 8. Itselläni tuo session palautus oli aikaisemmin käytössä Tab Mix Plus -pluginin avulla. Siitä löytyi paljon muutakin kivaa, kuten ”kosketusherkät” tabit, mikä on erityisen luksustoiminto läppärin touchpadilla surffattaessa.

 9. Ainakin mun koneella Safari toimii mukavammin kuin Firefox. Esimerkiksi uuden ikkunan avaaminen Firefoxissa kestää melkeen 5 sekuntia kun Safarissa ikkuna aukeaa heti. Kotisivuna mulla on Firefoxissa tyhjä sivu.

 10. Tarkoitatko siis ”kylmäkäynnistystä” eli Firefox-ohjelman käynnistämistä ensimmäistä kertaa koneen buuttamisen jälkeen? Se kestää nimittäin kyllä aika kauan, mutta niin kestää minulla Safarinkin käynnistäminen.

  Uusien ikkunoiden avaamisessa en ole huomannut eroa, mutta molemmat selaimet jumittavat välillä. Molemmissa selaimissa (tai Flashissa) on jokin muistivuoto, joka aiheuttaa sen, että selaimet hidastuvat merkittävästi oltuaan muutaman päivän käynnissä yhtäjaksoisesti.

  Safarissa olen paikallistanut yhdeksi hidastavaksi tekijäksi lomakkeiden automaattitäytön. Kun automaattitäytön muistin tyhjentää välillä, selain on taas paljon vikkelämpi.

 11. Mulla kyllä Firefox avaa kaikki uudet ikkunat selvästi Safaria hitaammin. Tabit sen sijaan aukeavat molemmissa vikkelästi. Kummallista, ehkä mun vanhan iBookini tehot eivät vaan riitä uusien Firefox ikkunoiden avaamiseen 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s