Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Safarin testiversioon kätevä mittaustoiminto

Apple jakaa Safari-selaimensa ytimenä olevan WebKitin päivittäistä (yöttäistä?) testiviersiota kaikille kiinnostuneille. Koska kyseessä on koodin viimeisin versio, ei kaikki aina toimi yhtä hyvin kuin julkaistussa Safari-versiossa. Siksi normaaliin päivittäiskäyttöön WebKitistä ei oikein ole.

WebKitissä tulee kuitenkin mukana ominaisuus, joka ehkä tulee joskus Safarin normaaliversioonkin. Web Inspector on työkalu, jolla voi tutkia www-sivun muodostavan html-koodin rakennetta. Web Inspector on ollut mukana jo jonkin aikaa, mutta nyt siihen on lisätty sivuelementtien mittaustoiminto. Sillä näkee jokaisen sivun elementin leveyden ja korkeuden sekä sisä- ja ulkomarginaalin koon (padding ja margin) ja kehysviivan (border) koon. [via Ajaxian]

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.