Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Arkistojen aarteita

Tobben on laittanut YouTubeen mahtavia videoita, joissa Gyllene Tider esiintyy Rock 300 -tapahtumassa Karlskronassa 2.8.1980. Mukana on tutumpien Gyllene Tider -kappaleiden lisäksi myös cover-versio Abban SOS:sta ja levyllä julkaisematon Arabiska nätter, jonka sanoitukset kertonevat miksi sitä ei ole julkaistu levyllä.

Gyllene Tider on Roxette-yhtyeen Per Gesslen entinen bändi, joka hajosi alunperin vuonna 1985, mutta joka on sen jälkeen tehnyt 5-10 vuoden välein uutta materiaalia, viimeksi vuonna 2004. Vuonna 1980 Gyllene Tider oli juuri julkaissut huippusuositun nimeään kantavan esikoisalbumin ja kiersi hurjalla tahdilla ympäri Ruotsia. Per oli myös aloittanut seuraavan albumin biisien kirjoittamisen ja Arabiska nätter kuului näihin. Tarina kertoo, että kakkoslevyn julkaisu viivästyi, kun levy-yhtiö lähetti Perin takaisin kirjoituspöydän ääreen saatuaan demonauhan kappaleista, joihin kuuluivat muun muassa pop-lyriikan helmet Cilla 16 söt som socker, Blandade blondiner och brunbrända brunetter ja Min tjej läser Playgirl.

Perille tämä ei ollut mikään ongelma, vaan hän kirjoitti ensitöikseen biisin När vi två blir en, josta tehty sinkku menikin sitten heti Ruotsin listakärkeen ja pysyi siellä 16 viikkoa yhteen menoon. Sinkku käväisi myös Norjan listaykksenä ja myi yli 100 000 kappaletta. Roxetten huippusuosio 80- ja 90-lukujen taitteessa ei siis ollut Per Gesslelle millään tavoin ensikosketus listojen kärkisijoilla keikkumiseen.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.