iPhoto ja levytilan vapauttaminen

Osaisiko joku tätä blogia lukeva Macin käyttäjä kertoa, onko iPhotossa kaipaamaani ominaisuutta vai joudunko edelleen pitämään sitä vain päiväunenani. iPhotosta on helppo tehdä varmuuskopio CD:lle tai DVD:lle, mutta kuvat jäävät silti myös kovalevylle. Ne voi varmuuskopioinnin jälkeen poistaa, mutta silloin kaikki viittaukset kuvaan katoavat iPhotosta.

Kaipaamani ominaisuus on, että iPhoto säilyttäisi kirjastossaan kuvan thumbnail-version, mutta kun kuvaa yrittäisi avata isommaksi, ohjelma pyytäisi CD:tä, johon kuva on siirretty. Näin levytilaa säästyisi, mutta iPhoton kirjasto voisi jatkaa kasvuaan.

Tällä hetkellä oma kuvakirjastoni haukkaa jo yli 10 gigatavua kovalevytilaa, mutta en millään raaskisi poistaa kuvia iPhotosta, koska se on kuitenkin kätevin tapa selailla uusia ja vanhoja kuvia.

3 ajatusta artikkelista “iPhoto ja levytilan vapauttaminen

  1. Itse siirsin vuosi sitten paisuneen iPhoto -kirjaston iPodilleni. 60 gt iPod photon ja USB2:n kanssa Käyttö ei juurikaan hidastunut, bonuksena voin avata kirjaston halutessani myös pöytäkoneella ja nyt on kasvunvaraa.

  2. Mutta tuo ei muuta sitä, että iPod pitää olla kytkettynä Maciin, jotta kuvat näkyisivät iPhotossa. Eikö niin?

  3. Juu ei muuta, mutta itse koin että tuo on pienempi paha kun powerbookin alati täyttyvä systeemilevy. iPod on jokatapauksessa aina mukana siellä missä läppärikin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s