Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

iPhoto ja levytilan vapauttaminen

Osaisiko joku tätä blogia lukeva Macin käyttäjä kertoa, onko iPhotossa kaipaamaani ominaisuutta vai joudunko edelleen pitämään sitä vain päiväunenani. iPhotosta on helppo tehdä varmuuskopio CD:lle tai DVD:lle, mutta kuvat jäävät silti myös kovalevylle. Ne voi varmuuskopioinnin jälkeen poistaa, mutta silloin kaikki viittaukset kuvaan katoavat iPhotosta.

Kaipaamani ominaisuus on, että iPhoto säilyttäisi kirjastossaan kuvan thumbnail-version, mutta kun kuvaa yrittäisi avata isommaksi, ohjelma pyytäisi CD:tä, johon kuva on siirretty. Näin levytilaa säästyisi, mutta iPhoton kirjasto voisi jatkaa kasvuaan.

Tällä hetkellä oma kuvakirjastoni haukkaa jo yli 10 gigatavua kovalevytilaa, mutta en millään raaskisi poistaa kuvia iPhotosta, koska se on kuitenkin kätevin tapa selailla uusia ja vanhoja kuvia.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.