Yhteensopivuutta

Edellisessä jutussa valittelin ongelmia PHP:n asentamisessa MacBook Prohon. Nyt sain sen lopultakin onnistumaan.

En tiedä ovatko kaikki vaiheet pakollisia ja onko listalta mahdollisesti unohtunut jotain mitä yrityksen ja erehdyksen kautta tein, mutta tässä muutamia muistiinpanoja.

Käytin pohjana NetMusician Wikin hienoja ohjeita. Noudatin ohjeita muuten täysin, mutta olin jo asentanut MySQL 5:n virallisen binäärilevityksen, mikä aiheutti omat ongelmansa. NetMusicianin ohjeet on tehty PHP:n ja MySQL:n nelosversioita varten, mutta sen osalta ainoa tarvittava muutos oli vaihtaa neloset vitoseksi (esim. sudo port -v install php5 +apache +mysql5).

Asensin siis ensin ohjeiden mukaisesti duplikaatit Apachesta ja MySQL 5:stä. Sen jälkeen asensin PHP:n, mutta se ei toiminut, koska se yritti käyttää DarwinPortsin asentamaa MySQL:ää eikä sitä, joka minulla oli jo toiminnassa. Ratkaisuna oli ennen asennusta muokata Portfile-tiedostoa (/opt/local/var/db/dports/sources/rsync.rsync.darwinports.org_dpupdate_dports/www/php5/Portfile) riviltä 150 alkaen:

variant mysql5 conflicts mysql3 mysql4 {
	depends_lib-append	port:mysql5
	configure.args-delete	--without-mysql
	configure.args-append	--with-mysql=/usr/local/mysql \
							--with-mysql-sock=/tmp/mysql.sock \
							--with-mysqli=/usr/local/mysql/bin/mysql_config
	post-extract {
		file mkdir "${workpath}/mysql5"
		file link -symbolic "${workpath}/mysql5/lib" "/usr/local/mysql/lib"
		file link -symbolic "${workpath}/mysql5/include" "/usr/local/mysql/include"
	}
}

Jos muuten PHP:n asennus epäonnistuu libmcryptin tarkistussumman laskemiseen (kuten minulla tapahtui), ratkaisuna on muuttaa kyseisen kirjaston Portfile-tiedostoa (/opt/local/var/db/dports/sources/rsync.rsync.darwinports.org_dpupdate_dports/devel/libmcrypt/Portfile) ja poistaa master_sites-listasta ”sourceforge:”.

Tämän jälkeen PHP asentui kiltisti. Asennuksen jälkeen poistin juuri asennetun Apachen (sudo port uninstall apache) ja deaktivoin MySQL:n (sudo port deactivate mysql5). Nyt käytössä olivat käyttiksen oma Apache ja virallinen MySQL.

Sitten saa vielä nähdä, toimiiko kaikki vielä kun ensimmäisen kerran buuttaan tämän koneen…

4 ajatusta artikkelista “Yhteensopivuutta

  1. Itse olen miettinyt miten mahtaa käydä Samsungin tulostimen kanssa. PPC ajureita ei ole aikapäiviin päivitelty ja eipäilenpä ettei Intel-versioita tule laisinkaan… mahtaisivatko toimia läpinäkyvästi Rosettalla?

  2. Ainakin OKI:n printterin kanssa näyttää huonolta. Kyseiseen printterimalliin ei englanninkielisellä tukisaitilla ole Mac-ajureita jaossa enää ollenkaan. Suomenkielisellä on, mutta eipä ne Intel-Macilla toimi. Taitaa olla edessä vaihto HP:hen…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s