Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Epäyhteensopivuutta

MacBook Pro on nyt ollut muutaman päivän käytössä. Intel-prosessorin aiheuttamiin yhteensopivuusongelmiin on törmännyt jo monta kertaa. Ensimmäinen törmäys tapahtui ohjelmointiympäristö Eclipsen kanssa. Uusin versio 3.1.2 ei edes käynnisty Intel-Macilla ilman vippaskonsteja. 3.2-version uusin kehitysjulkaisu kyllä käynnistyy, mutta töiden kannalta melko olennainen JettyLauncher ei vielä toimi 3.2:ssa millään alustalla. Onneksi joku oli julkaissut yhdestä Eclipsen osasta Intel-yhteensopivan version, jonka avulla 3.1.2:n sai toimimaan.

Seuraava ongelma tuli PHP:n kanssa. Haluan saada testipalvelimen omalle koneelle, jolloin PHP on välttämätön Apachen laajennus. En ole mikään unix-guru, joten Marc Liyanagen PHP-binääri on ollut suureksi avuksi aiempien koneiden kanssa. Asennusohjelma kyllä käynnistyy kauniisti tälläkin koneella, mutta asennus epäonnistuu joka kerta.

Juuri nyt olen asentamassa PHP:tä DarwinPortsin kautta. Myöskään DarwinPortsin binääriversio ei toiminut tällä koneella. Lähdekoodista sen sai kuitenkin käännettyä muutamassa minuutissa ja nyt PHP 5 on asentumassa. Saa nähdä kuinka käy.

Duunirintamalla olisi tarkoitus ensi viikolla saada tehtyä iso julkaisu. Toivottavasti kaikki menee hyvin.

The Daily Roxettessa julkaisimme aprillipäivän kunniaksi ihan kaksi pilajuttua: Per releases EP in German: “A gift to my loyal fans” ja Per miscalculates; Roxette anniversary cancelled for ’06. Ansaan ovat jotkut menneet, vaikka varsinkin jälkimmäinen juttu on pistetty aika överiksi.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.