Homma bueno!

mZapp! on uusi suomenkielinen www-palvelu, joka kuulemma kilpailee MySpacen kanssa eli käyttäjät voivat luoda palveluun omia kotisivujaan. Palvelun rekisteröitymisprosessi vaatisi ehkä vielä vähän säätöä, sillä käyttäjiltä pyydetään ihan naurettava määrä tietoa.

Punaisella merkittyjen kenttien täyttäminen pakollista. Kaikki kentät on merkitty punaisella.

Pakollisia tietoja ovat muunmuassa täydellinen osoite, puhelinnumero, syntymäaika, ammatti, vuosittaiset bruttotulot ja tiedot matkapuhelimen MMS- ja Java-ominaisuuksista. Syntymäaikakentässä oletusarvona on 1. tammikuuta 1920. Viimeinen valittavissa oleva vuosi on 1988 eli palvelu antaa ymmärtää olevansa sallittu vain 18 vuotta täyttäneille. Kuitenkin heti seuraavalla rivillä alaikäiset voivat rastittaa saaneensa huoltajan suostumuksen rekisteröitymiseen. Ilmeisesti heidän pitää sitten valehdella syntymäaikansa.

”Perusfaktat ja palvelu pelaa… Homma bueno!” sanoo mZappin karmea tunnushahmo. ”Yeah, right”, sanon minä.

5 ajatusta artikkelista “Homma bueno!

 1. Jos kilpaillaan MySpacen kanssa ja samalla liiketoimintakonseptilla, pitää toki kerätä mahdollisimman paljon kallisarvoista ja myytäväksi kelpaavaa tietoa käyttäjistä. Mitä enemmän ja mitä nopeammin, sen parempi.

  Leppoisaa taustamatskua MySpacesta löytyy Wikinewsistä ja vähemmän leppoisia tarinoita spywareista ja spämmäyksistä Trent Lapinskin blogista. Totta vai tarua, ken tietää.

 2. Yritin tsekata laitteistovaatimukset.

  403 Forbidden
  Directory browsing not allowed

  jep jep

 3. Aika kammottava ulkoasu. MySpace on sentäs ymmärtänyt, että kaikkea ei pidä pistää vilkkumaan ja väritkin voi valita vähemmän räiskyvistä väreistä ja silti saada aikaiseksi menestyvä nuorille suunnattu verkkopalvelu. Mutta toisaalta, Suomen suosituin sivusto on MTV 3:n sivut.

  Tuo puhelinnumeron kysyminen on typerää. Itse en todellakaan halua rekisteröityä edes kokeilu mielessä omalla puhelinnumerollani. Sen java-ohjelman voi tilata myöhemmin, jos sikseen tulee.

 4. Sinänsä mielenkiintoinen yksityiskohta – etusivun kartta ohjaa Brandsonin serverille. Brandson taas on tää Sedu Koskisen ja Markus Selinin mainostoimistoviritys, joka tähän mennessä tuntuis hoitavan lähinnä SK-ravintoloiden mainontaa ja brändäystä.

 5. Näyttäisi jonkin verran korjatulta tuo lomake nyt: tuloja ja ammattia ei kysytä ja puhelin ominaisuudetkin on valinnainen kenttä. Syntymäaika ulottuu 2005:een.

  Mutta jo tuo palvelun nimi. iPod-tyyppinen kirjainkokojen asettelu, Z-kirjain ja huutomerkkikin lopussa. Olikos Zapp!-lehti joskus juuri noin huutomerkin kera? Semmoinen pelilehti 80-luvulla tai jotain?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s