Synergy on ihmeellinen

Sain töissä PC:n testikäyttöä varten, joten nyt työpöydällä on PowerBook, lisänäyttö ja vielä PC-läppärikin. Työkaverin ehdotuksesta asensin Synergyn, joka on softa, jonka avulla voi käyttää useampaa tietokonetta yhdellä hiirellä ja näppäimistöllä.

En voi olla ihmettelemättä, kuinka hienosti Synergy toimii. Olen asettanut PowerBookin Synergy-serveriksi ja PC:n clientiksi. Hiiri ja näppis ovat kiinni PowerBookissa. Kun hiiren kursorin vie PowerBookin ruudun laidasta ulos, se jatkaa liikkumistaan PC:n ruudulla. Näppäimistö toimii sillä ruudulla, jossa hiiren kursori on. Tekstin kopiointi koneelta toiselle toimii myös. Kun Mac OS X:n ruudunsäästäjän kytkee päälle, myös Windowsin ruudunsäästäjä kytkeytyy.

Synergyn sivuilla sanotaan, että Mac OS X -versio on keskeneräinen. Vaikka sivuilla varoitetaan, ettei softaa ole testattu ulkomaisten näppäimistön kanssa, niin suomalaisen näppäimistön kanssa minulla ei toistaiseksi ole ollut ongelmia. Mac OS X -versio on kuitenkin Windowsin vastaavaa hankalampi ainakin siltä osin, että sitä käytetään terminaalissa. Windowsille on siisti ikkunoitu asiakasohjelma.

Synergy on ilmainen ja sen lähdekoodi on avointa.

3 ajatusta artikkelista “Synergy on ihmeellinen

 1. Kiitos Visa tästä, tämähän ratkaisi kaikki ongelmani Macin ja PC:n yhteiskäytössä!

 2. Olen käyttänyt töissä Synergyä kahden PC:n välillä vuosia ja olen pääosin tyytyväinen. Joskus leikepöytä lakkaa toimimasta koneiden välillä ja joskus taas osa näppäinpainalluksista ei vain mene perille. Toisaalta se on pieni hinta siitä, ettei tarvitse pöydälle kuin yhden hiiri & näppis -setin.

  Sain juuri työpöydälleni kakkoskoneeksi käytöstä poistuneen Power Macin, toivottavasti Synergy pelaa paremmin PC:n ja Macin välillä.

  Macintosh-käyttöön on muuten erillinen, ilmeisesti pääprojektia helpommin asennettava käyttöliittymä tarjolla. Toimi ainakin pikatestissä kotona ilman ongelmia.

  http://quicksynergy.sourceforge.net/

 3. Löysin itsekin Synergyn melko samoihin aikoihin ja täytyy myöntää, että nyt on jopa tullut käytettyä PC:tä tossa vieressä.

  Ainoa, mitä en ole pystynyt selvittämään on miten kenoviivan ”\” ja at-merkin ”@” saa kirjoitettua PC:lle Mac-näppäimistöllä. Jotain keyboard mapping -juttuja pitäis tehdä kai? Onko kukaan saanut toimimaan?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s