Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Synergy on ihmeellinen

Sain töissä PC:n testikäyttöä varten, joten nyt työpöydällä on PowerBook, lisänäyttö ja vielä PC-läppärikin. Työkaverin ehdotuksesta asensin Synergyn, joka on softa, jonka avulla voi käyttää useampaa tietokonetta yhdellä hiirellä ja näppäimistöllä.

En voi olla ihmettelemättä, kuinka hienosti Synergy toimii. Olen asettanut PowerBookin Synergy-serveriksi ja PC:n clientiksi. Hiiri ja näppis ovat kiinni PowerBookissa. Kun hiiren kursorin vie PowerBookin ruudun laidasta ulos, se jatkaa liikkumistaan PC:n ruudulla. Näppäimistö toimii sillä ruudulla, jossa hiiren kursori on. Tekstin kopiointi koneelta toiselle toimii myös. Kun Mac OS X:n ruudunsäästäjän kytkee päälle, myös Windowsin ruudunsäästäjä kytkeytyy.

Synergyn sivuilla sanotaan, että Mac OS X -versio on keskeneräinen. Vaikka sivuilla varoitetaan, ettei softaa ole testattu ulkomaisten näppäimistön kanssa, niin suomalaisen näppäimistön kanssa minulla ei toistaiseksi ole ollut ongelmia. Mac OS X -versio on kuitenkin Windowsin vastaavaa hankalampi ainakin siltä osin, että sitä käytetään terminaalissa. Windowsille on siisti ikkunoitu asiakasohjelma.

Synergy on ilmainen ja sen lähdekoodi on avointa.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.