Symfony

Aloitin tänään Symfonyyn tutustumisen. Symfony on PHP5-kielellä tehty ohjelmistokehys (framework) web-sovellusten kehittämiseen. Ensivaikutelma on, että se muistuttaa kovasti suosittua Ruby on Rails -ohjelmistokehystä, tosin ohjelmointikieli on eri. Molemmissa pyritään toteuttamaan MVC-mallia mahdollisimman pitkälle. Sekä Symfonyssä että Railsissa apuna ovat komentoriviskriptit, joiden avulla koodia saa generoitua MVC-mallin mukaisesti, ja jotka vähentävät käsin tehtävän koodauksen määrää.

Symfony käyttää hyväkseen PHP:n PEAR-kirjastoa ja koko ohjelmistokehyksen asennuskin tapahtuu PEAR:n kautta. Railsin asennukseen käytetään vastaavaa menetelmää eli RubyGemsiä.

Nyt joulun alla Symfonyn saitilla julkaistaan joulukalenteria, jossa toteutetaan moderni web 2.0 -sovellus Symfony-kehyksen päälle. Se vaikuttaa hyvältä lähtökohdalta Symfonyyn tutustumiseen.

Yritin löytää netistä benchmarkeja Symfonyn ja Ruby on Railsin tehokkuudesta, mutta en löytänyt oikein mitään. Varmaankaan Symfony ei ole vielä lyönyt itseään läpi tarpeeksi. Olen ymmärtänyt, ettei Ruby on Rails ole varsinaisesti loistanut skaalautuvuustesteissä, joten olisi kiva tietää, millaisen vastuksen PHP-pohjainen ohjelmistokehys sille antaa.

Yksi ajatus artikkelista “Symfony

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s