Google Analytics ja Bad Behavior

Ihmettelin, kun Google Analytics edelleenkin näyttää visakopu.netin kohdalla ”Waiting for Data”, vaikka rekisteröitymisestä on jo useampi viikko. Tähän asti olen syyttänyt ongelmista vain Google Analyticsiä, mutta hetki sitten minulle valkeni, että syyllinen voikin olla Bad Behavior -laajennus, jonka olen tähän WordPressiin asentanut.

Bad Behavior pitää kommenttispämmääjät loitolla tarjoamalla niille eioota. Koska Google Analytics käy rekisteröitymisen jälkeen tarkkailemassa, milloin tarvittava JavaScript-koodi on syötetty sivun html:ään, saattaa Bad Behavior estää Analyticsiä huomaamasta koodia. Näin ollen käyttäjäseuranta ei ikinä edes pääse alkuun.

Kun Google Analytics on saanut selville että koodi on paikallaan, se ei ymmärtääkseni enää käy tutkimassa sivujen sisältöä, vaan kävijäseuranta tapahtuu käyttäjien ladatessa kyseisen JavaScript-koodin.

Google Analyticsin tukisivut eivät (tietenkään) kerro, mikä koodia tarkkaileva järjestelmä ilmoittaa serverille olevansa, mutta onneksi Bad Behavior pitää logia estetyistä yrityksistä. Logista löytyi merkintä ”selaimesta” Urchin/6.3.05, joka lienee Google Analytics. Palvelu on entiseltä nimeltään Urchin ja joiltain japaninkielisiltä sivuilta löytyi viittauksia siitä, että Google Analytics ja Urchin/6.3.05 ovat kytköksissä toisiinsa.

Lisäsin Urchin/6.3.05:n nyt Bad Behaviorin sallittujen listalle. Saa nähdä auttaako.

Samalla lisäsin listalle myös agentit FeedFetcher-Google; (+http://www.google.com/feedfetcher.html) ja Mediapartners-Google/2.1. Ensiksi mainittu liittyy Googlen RSS-lukijaan ja toinen AdSense-mainosjärjestelmään.

Päivitys 7.12.2005: Google Analytics valitti edelleen samaa asiaa. Nyt sinne oli ilmestynyt kellonaika, jolloin se on viimeksi käynyt tarkistamassa, ettei koodi muka ole paikoillaan. Otin koko hiton Bad Behaviorin pois päältä ja vaihdoin spämmisuojaksi Akismetin.

7 ajatusta artikkelista “Google Analytics ja Bad Behavior

  1. En tahtoisi mitenkään näsäviisastella, mutta kyllähän tuo ”urchin” näkyy parissakin paikassa tuolla Googlen palvelussa, alkaen vaikka siitä Javascript-pätkästä jonka olet sivuillesi laittanut. 😉

  2. Joo, ei mulla ollutkaan mitään epäselvyyttä siitä, ovatko Urchin ja Google Analytics sama asia. Epäselvyys oli siinä, onko järjestelmä, joka ilmoittaa user_agentikseen ”Urchin/6.3.05” se, joka tutkii onko JavaScript-koodi asetettuna sivulle.

  3. Moi!
    Onko mitään muuta hyvää kävijälaskuria kuin googlen? näkymätöntä kävijälaskuria siis…

  4. Mulla kesti tosi pitkään ennenkuin Analytics alkoi raksuttaa sivuilla, kaikki data kuitenkin rekisteröimisestä lähtien löytyi sieltä.

  5. Kyllä tuo Akismet näyttäisi ihan toimivan. Kaikki spämmit ovat jääneet seulaan eikä yhtään ole päässyt läpi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s