Nokia 3230 ja automaattinen näppäinlukko

Sain duunipaikasta uuden Series 60 -puhelimen, Nokia 3230:n. Vuosien kehitystyön jälkeen Nokia ei ole vieläkään saanut siihen automaattista näppäinlukkoa, vaikka halvemmissa puhelimissa sellainen jo vihdoin on. Vaan ei hätää: apuun rientää AutoLock, joka on ilmainen, suomalainen Series 60 -ohjelma, joka ei tee mitään muuta kuin lukitsee näppäimet halutun sekuntimäärän jälkeen.

Nokialla on muuten virallinen Series 60 -blogi: See into S60.

13 ajatusta artikkelista “Nokia 3230 ja automaattinen näppäinlukko

 1. ”Kyllä me sellainen osattaisiin tehdä, syy sen puutteeseen ei ole tekninen…”

  Vaan?

 2. Milenkiintoista, joku on siis päättänyt että Series60-puhelimissa ei tarvitse näppäinlukkoa. Tiedoksi hänelle: itse vaihdoin merkkiä aikoinaan tämän ominaisuuden puuttumisen johdota.

 3. Väärinkäsitysten välttämiseksi on sanottava, että kyllä puhelimessa on näppäinlukko, jonka saa päälle painamalla perustilassa vasemmanpuoleista valintanäppäintä ja tähteä, mutta ei automaattista lukitusta.

 4. Niin, miksi sitä automaattista näppäinlukkoa ei ole kaikissa Nokian malleissa, jos syy tähän ei ole tekninen? Ei kai toiminnon löytyminen voi ketään haitata, kun sen saa halutessaan kytkeä päälle / pois. Mun ekassa Ericssonissa oli ko. toiminto n. 9 v. sitten ja edelleen Noksuun odotellaan..

 5. Liittyneekö tämä nyt sitten siihen suunnittelufilosofiaan, että S60-alusta mahdollistaa kaikenlaisten kolmannen osapuolten laajennusten tekemisen? Tämä kävisi loogisesti yhteen sen kanssa, että ominaisuus löytyy joistakin ei-S60-luureista, joihin sitä ei saisi toteutettua erikseen.

 6. Entä jos syynä on se että Series60-luurit ajateltiin ensin olevan kaikki sellaisia, jossa näppäimistö on piilossa, tyyppiä 7650.

  Itselläni oli tuo luuri, autom. lukon puute tuli ilmi vasta kun vaihdoin 6600:aan, josta tulikin sitten kiire päästä eroon.

 7. Visa Kopu » Niko kirjoittaa Nokia N90:stä

 8. mutta palataan siihen 3230:aan:
  Visa, onko sinunkin luurissa se bugi, että käyttäessä sitä modeemina os x:stä käsin se ottaa kiltisti yhteyttä. Seuraavan kerran kun yrität yhdistää yhteys ei enää muodostukaan- pb ei löydä koko luuria – ellet buuttaa puhelinta.
  Ja on niitä muitakin bugeja: puhelin kaatuu itsekseen, näytön alle kerääntyy pölyä, näppäimet tolkuttoman tunnottomat, verkko häviää ja palautuu vasta buuttauksen jälkeenn, jne. Muuten hyvä.

 9. En ole käyttänyt tuota modeemina vielä. Puhelin on kerran kaatunut, kun avasin kamerasovellusta, mutta buuttasi itsensä automaattisesti. Pölyä ei ole kertynyt ainakaan vielä, mutta isoon ruutuun tulee helposti selviä rasvatahroja sormista.

  Näppäimet ovat minusta ihan hyvät, joskin aika pienet. Virtanappi sen sijaan on huono eikä tunnu aina reagoivan painallukseen tai sitten sitä pitää painaa todella kovaa. Tämän takia olen laittanut Profiilit-sovelluksen toiseen toimintonäppäimeen, normaalistihan siihen pääsee virtanäppäintä painamalla.

 10. miten saa nokian 6080 kännykästä näppäinlukon pois jos ei muista sitä? auttakaa? enkä haluaisi kertoa vanhemmillen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s