Introvertin hätähuuto

Päivän Metrossa on mielenkiintoinen lukijakirje blogeista. Nimimerkin ”Kokemusta on” kirjoitus alkaa vastineena Jouni Tervon blogiaiheiselle kolumnille, jota käsittelin jo aiemmin, mutta jatkuu sitten kiteytyksellä, jota ei moni olisi paremmin osannut sanoa:

Blogi on introverttien viimeinen hätähuuto, ääneen lausumaton toive, että voisi nämä mustaa valkoisella olevat sanat saada kurkustaankin ulos.

Metron sivuilta saa päivän lehden PDF-versiona. Lukijakirje löytyy sivulta 17.

2 ajatusta artikkelista “Introvertin hätähuuto

 1. Metrolehti tekee synneistä pahinta eli metabloggaa ja vieläpä paperilehden sivuilla. Hyi kauhistus! 🙂 Mutta hienosti sanottu kuitenkin.

  Monet anonyymit blogit ovat niin hurjan henkilökohtaista luettavaa, että samaan eivät esimerkiksi sanomalehden kauniisti editoidut jutut vastaavista aiheista ikinä pysty.
  Näissä blogeissa ihmisillä on oikeasti hätä eikä mitään citykolmikymppisen muka-ahdistusta liian hyvästä elämästä.
  Käsittääkseni Tervo naureskeli jälkimmäisille, ja syystä.

  Esimerkiksi Schizo-Jannestahan on hyvää vauhtia tulossa tän vuosituhannen Sam Inkinen 😀 Vai olenko ainoa, jonka korvissa kaikuu ”Teknokokemus ja Zeitgeist. Digitaalisen mediakulttuurin yhteisöjä, utopioita ja avantgarde-virtauksia…” Tosin Jannella taitaa olla paljon hauskempaakuin Samilla ikinä. 😀
  (Tästä aiheesta olen mussuttanut Jannelle varmaan jo yli vuoden, joten tämä ei ole mikään selkäänpuukotus.)

  Jos minun pitäisi esitellä blogeja tuntemattomalle ihmisille blogien hienoutta, ei mukana taitaisi olla mitään hottentottilistan (eli hot- ja top-listan) kärkipäästä. Vaan näitä satunnaislistalta vastaan tulevia blogeja, jotka oikeasti pysäyttävät ja tarjoavat oikeasti jotakin uutta verkossa. Kirjoituksia ihmisiltä, jotka eivät pidä itseään älykkäinä, edelläkävijöinä eivätkä edes kovin nokkelina. Eivätkä ehdottomasti halua ”sisäpiiriin”. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s