Mac OS X 10.4.3 ja Acid2

Apple julkaisi tänään Mac OS X 10.4.3 -päivityksen. En ole vielä sitä asentanut, mutta nörttejä kiinnostanee, että päivityksen jälkeen Safari läpäisee Acid2-testin. Testi mittaa, kuinka hyvin selain tukee uusimpia standardeja ja kuinka selain suoriutuu virheellisestä css-koodista.

Itse en ole Acid2:n hyödyllisyydestä kovin varma. Ainakaan se ei ole mittari siitä, kuinka hyvin normaalit www-sivut latautuvat, sillä testi sisältää hyvin erikoista css- ja xhtml-koodia. Varsinkaan se ei ole kunnollinen mittari silloin, jos selaimen koodi ainoastaan optimoidaan suoriutumaan Acid2-testistä, mutta unohdetaan kaikki ”tavallisten” sivujen ongelmat, joista selaimen pitäisi myös selvitä.

Acid2-tuki tehtiin Safarin lähdekoodiin jo huhtikuussa, joten tämän perusteella Applella kestää noin puoli vuotta saada koodiin tehty muutos läpi versionhallinnasta ja laaduntarkkailusta. Kriittisten bugien korjauksessa aikataulu on toki nopeampi.

Yksi ajatus artikkelista “Mac OS X 10.4.3 ja Acid2

  1. Kokeilin tässä Safarin nightly-buildeja jotka siis sisältää aivan viimeisimmät koodit. En huomannut toiminnallisesti eroa vanhaan mutta muistin kulutus on laskenut huomattavasti koska muistivuotoja on korjattu. Uuden version Javascript-tulkki on 2-4x nopeampi kuin vanhan eli joskus tulevaisuudessa tulevan Safarin Javascript toimii olennaisesti nopeammin kuin Firefoxin. Ilmeisesti JS:n yhteensopivuutta on myös parannettu, käsitin että Safari-tiimi yrittää saada Safarin 100% yhteensopivaksi kaikkien Javascript-DOM määrityksien kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s