Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Mac OS X 10.4.3 ja Acid2

Apple julkaisi tänään Mac OS X 10.4.3 -päivityksen. En ole vielä sitä asentanut, mutta nörttejä kiinnostanee, että päivityksen jälkeen Safari läpäisee Acid2-testin. Testi mittaa, kuinka hyvin selain tukee uusimpia standardeja ja kuinka selain suoriutuu virheellisestä css-koodista.

Itse en ole Acid2:n hyödyllisyydestä kovin varma. Ainakaan se ei ole mittari siitä, kuinka hyvin normaalit www-sivut latautuvat, sillä testi sisältää hyvin erikoista css- ja xhtml-koodia. Varsinkaan se ei ole kunnollinen mittari silloin, jos selaimen koodi ainoastaan optimoidaan suoriutumaan Acid2-testistä, mutta unohdetaan kaikki “tavallisten” sivujen ongelmat, joista selaimen pitäisi myös selvitä.

Acid2-tuki tehtiin Safarin lähdekoodiin jo huhtikuussa, joten tämän perusteella Applella kestää noin puoli vuotta saada koodiin tehty muutos läpi versionhallinnasta ja laaduntarkkailusta. Kriittisten bugien korjauksessa aikataulu on toki nopeampi.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.