Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Google ja šekit

Kuten suurin osa teistä varmaan tietääkin, Googlella on palvelu nimeltä AdSense, jonka avulla saa omille sivuilleen mainosbannereita. Google hoitaa mainosten myynnin ja sopivien mainosten näyttämisen. Tuloja sivujen ylläpitäjä saa klikkausmäärän mukaan. Rahat lähetetään ylläpitäjälle kuukauden välein tai jos tuloja on vähän, aina silloin kun rahaa on kertynyt sata dollaria.

Suomalaisen AdSense-käyttäjän kannalta ikävää on kuitenkin se, että rahat lähetetään šekkinä. Ne ovat hankalia välineitä, sillä harva pankki ottaa niitä enää vastaan. Onneksi kyse on pankkišekistä, yksityisšekkejä kun tuskin lunastettaisiin enää missään pankissa.

Itse lunastan saamani šekit Ålandsbankenissa ja tarkemmin sanoen Bulevardin konttorissa, sillä Aleksilla šekkejä ei lunasteta. Ålandsbanken ottaa lunastamisesta palvelumaksua 20 euroa. Hyvältä kuulostava sata dollaria onkin ensin valuuttamuunnoksen jälkeen 86 euroa ja palvelumaksun veloittamisen jälkeen tilille päätyykin enää vain 66 euroa.

Googlelta luvattiin jo viime vuoden syyskuussa, että muitakin maksutapoja on pian tulossa, mutta mitään ei ole vielä näkynyt. Olen nyt vaihtanut AdSensen asetuksista šekkien valuutaksi euron, mutta se tuskin vaikuttaa palvelumaksuihin.

Kansainväliset tilisiirrot IBAN-tilinumeroiden ja SWIFT-koodien kanssa ovat Suomessa arkipäivää. Ehkä amerikkalaistenkin olisi jo aika siirtyä nykyaikaan?

Päivitys 30.9.: Jude Vihervaara kirjoittaa, että AdSense tarjoaa nyt myös elektronista siirtoa. Minullakin näkyi AdSensessä mainos tuosta uudesta palvelusta, mutta elektroninen rahansiirto ei ollut valittavissa maksutavoissa. Toivotaan, että se sinne pian ilmestyy.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.