Google ja šekit

Kuten suurin osa teistä varmaan tietääkin, Googlella on palvelu nimeltä AdSense, jonka avulla saa omille sivuilleen mainosbannereita. Google hoitaa mainosten myynnin ja sopivien mainosten näyttämisen. Tuloja sivujen ylläpitäjä saa klikkausmäärän mukaan. Rahat lähetetään ylläpitäjälle kuukauden välein tai jos tuloja on vähän, aina silloin kun rahaa on kertynyt sata dollaria.

Suomalaisen AdSense-käyttäjän kannalta ikävää on kuitenkin se, että rahat lähetetään šekkinä. Ne ovat hankalia välineitä, sillä harva pankki ottaa niitä enää vastaan. Onneksi kyse on pankkišekistä, yksityisšekkejä kun tuskin lunastettaisiin enää missään pankissa.

Itse lunastan saamani šekit Ålandsbankenissa ja tarkemmin sanoen Bulevardin konttorissa, sillä Aleksilla šekkejä ei lunasteta. Ålandsbanken ottaa lunastamisesta palvelumaksua 20 euroa. Hyvältä kuulostava sata dollaria onkin ensin valuuttamuunnoksen jälkeen 86 euroa ja palvelumaksun veloittamisen jälkeen tilille päätyykin enää vain 66 euroa.

Googlelta luvattiin jo viime vuoden syyskuussa, että muitakin maksutapoja on pian tulossa, mutta mitään ei ole vielä näkynyt. Olen nyt vaihtanut AdSensen asetuksista šekkien valuutaksi euron, mutta se tuskin vaikuttaa palvelumaksuihin.

Kansainväliset tilisiirrot IBAN-tilinumeroiden ja SWIFT-koodien kanssa ovat Suomessa arkipäivää. Ehkä amerikkalaistenkin olisi jo aika siirtyä nykyaikaan?

Päivitys 30.9.: Jude Vihervaara kirjoittaa, että AdSense tarjoaa nyt myös elektronista siirtoa. Minullakin näkyi AdSensessä mainos tuosta uudesta palvelusta, mutta elektroninen rahansiirto ei ollut valittavissa maksutavoissa. Toivotaan, että se sinne pian ilmestyy.

10 ajatusta artikkelista “Google ja šekit

 1. Itsekin tuli joskus AdSenseä kokeiltua, ja kun lunastin šekit omassa tilipankissani (Osuuspankki) ei ilmeisesti juuri mitään palvelumaksujakaan taidettu ottaa, sillä muistelen sadasta eurosta käteeni jääneen summan olleen aika tarkalleen 85 euroa.

  Onhan tuo šekkien kanssa säätäminen toki joka tapauksessa huomattavasti fiksumpia maksutapoja hankalampaa – varmasti molemmille osapuolille.

 2. Minulla on tällä hetkellä kaksi shekkiä lunastamatta, mutta kyseltyäni osuuspankista he kertoivat lunastushinnaksi kympin.

 3. No johan on. Nordeassa eivät ole suostuneet ottamaan šekkejä vastaan lainkaan. Sekin saattaa tosin olla konttorikohtaista tai jopa virkailijakohtaista, kun eivät nuo virkailijat tunnu aina oikein tietävän mitä niille šekeille pitäisi tehdä.

 4. Huh huh – ja mullahan on tili tietenkin Nordeassa 🙂 Googlellahan on niin paljon bisnestä jo Euroopassa, että luulisi löytyvän muitakin keinoja näiden maksujen hoitamiseen kuin vanhat Ameriikan shekit.

 5. Pienenä lohtuna AdSense antaa nykyään mahdollisuuden viivyttää maksua -> näin voi kerätä isomman potin yhdellä shekillä maksettavaksi.

 6. Shekit eivät ole vain usa-seikka, esim. englannissa ovat yhta barbaareja. Niiden lunastaminen on helvettiä. Pankit eivät suostu ensinnäkään lunastamaan kuin edustamiensa pankkien shekkejä ja vain jos asiakkaalla on tili lunastavassa pankissa, jos nyt nämä sattuisivatkin onnekkaasti natsaamaan, niin silti palkkio on vähintään 10 e.

 7. Osuuspankki on vertailuni mukaan se edullisin paikka lunastaa shekit, €10 on minimihinta ja jos sitten on oikein suuria shekkejä, sitten lunastushinta oli joku tietty prosentti shekin suuruudesta.

  Ja samik, lunasta ne shekit hemmetin äkkiä sillä ulkomaiset shekit on lunastettava 60 päivän sisällä niiden asettamispäivästä.

 8. Ossuuspankissa minäkin lunastin 10 e, kieltäytyivät tosin ensin palvelemasta … kunnes muistin että minullahan on ko. pankissa wanha tili. Käteislunastukseenkin tarvittiin asiakkuus.

 9. Olen lunastanut shekkini Nordeasta ja tämä on kyllä mahdollista. Sain sieltä jopa lomakkeet + ilmaiskirjekuoret jotka täyttämällä ja laittamalla konttorin turva/postilootaan niin he hoitavat loput ja raha on pian, (parin viikon päästä) tilillä. Postin kautta ei uskalla shekkejä lähettää, joka kyllä olisi mahdollista. Että kyllä se shekkien lunastus täällä päin nordeasta onnistuu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s