Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

ÄKT:n mukaan cd-levyn ei tarvitse toimia Linuxissa tai Macissa

Alla oleva teksti oli hetken aikaa julkaistuna Tietokone-lehden nettisivuilla, mutta ilmeisesti ÄKT:n vaatimuksesta se on nyt poistettu. Jätetään se nyt kuitenkin tähän jälkipolvien ihailtavaksi.

Tietokone: ÄKT: Cd-levyn ei tarvitse toimia Linuxissa tai Macissa

Suomen ääni- ja kuvatallennetuottajat (ÄKT) ry on julkaissut netissä sekä lähettänyt eduskuntaan vetoomuksen, jossa pyydetään kansanedustajia hyväksymään tekijänoikeuslain ilman muutoksia. ÄKT perustelee tätä sillä, että viimeaikoina käyty keskustelu musiikin laittomasta kopioinnista mp3-soittimiin on ollut virheellistä. ÄKT:n mukaan muutaman kopion teko on jo mahdollista.

Kysymykseen siitä, toimivatko nämä rajatun kopioinnin tekniikat muissa käyttöjärjestelmissä kuin Windowsisa, [ÄKT:n Tommi Kyyrä] ei halua vastata suoraan. “Nyt pitää ymmärtää, että tietokoneella musiikin kuuntelu on extraa. Normaalisti musiikkia kuunnellaan autossa tai stereoiden kautta”, Kyyrä sanoo ja jatkaa: “Jos nyt käytät jotain Linuxia tai Macia, kannattaa harkita ihan tavallisen cd-soittimen hankkimista”.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.