Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Miksi saavutettavuutta on vaikea myydä?

Digital Web Magazinella on erinomainen artikkeli siitä miksi saavutettavuus ei kiinnosta WWW-sivujen tilaajia. Omasta mielestäni tärkein syy on se, ettei saavutettavuus näy päälle päin ja sen vaikutusta ei voi mitata välittömästi.

There is no immediate, measurable benefit from making a Web site accessible. Web accessibility enthusiasts might point out that that is not true as accessible Web sites are automatically more usable, and search engines can index them a lot easier. That is true but the benefits of that do not show up immediately–if ever. A fancy microsite or a video ad for a product, however, can trigger an immediate, measurable response in the form of traffic or revenue.

Suomenkielisiä artikkeleita saavutettavuudesta julkaisee Saavutettava.fi.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.