Uudet sivut Googlen indeksiin nopeammin

Google Sitemaps on uusi tapa kertoa Googlelle saitille lisätyistä sivuista. Tähän asti on pitänyt odottaa, että Googlen hakurobotti käy tutkimassa sivuston ja huomaa uudet sivut. Google Sitemaps on tekniikka, jossa sivuston sisällöstä julkaistaan xml-tiedosto, jolloin hakurobotti helposti näkee muuttuneen sisällön. Hienointa on kuitenkin se, että kun sisältö muuttuu, Googlea voi pingata eli sille voi kertoa, että nyt kannattaa tulla indeksoimaan sivut uudestaan.

Käsin tuollaista xml-tiedostoa kukaan tuskin jaksaa ylläpitää, mutta onneksi ainakin WordPressin käyttäjille on olemassa helppo ratkaisu: Google Sitemaps Generator -niminen laajennus.

Laajennus luo automaattisesti sitemap.xml-tiedoston ja sen lisäksi siitä vielä gzipatun version kaistan säästämiseksi. Tiedostoon listataan automaattisesti kaikki blogikirjoitukset ja WordPressillä luodut sivut. Kun blogikirjoituksia tai sivuja lisätään, muokataan tai poistetaan, laajennus rakentaa xml-tiedoston uudestaan ja kertoo muutoksesta Googlelle. Jos saitilla on muitakin kuin WordPressillä luotuja sivuja, ne voi kertoa laajennukselle, jolloin nekin tulevat mukaan xml-tiedostoon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s