Google Talk

Google on julkistanut Google Talkin (ei ”talkki”, vaan ”talk”), josta on monessa paikassa huhuttukin viimeisen viikon aikana. Kyseessä on vaihteeksi uusi pikaviestintäohjelma, mutta Google on tehnyt oikein, kun se on valinnut Google Talkin käyttämään avointa Jabber-protokollaa.

Ainakin toistaiseksi Google Talk -ohjelma on saatavana vain Windows XP:lle ja 2000:lle, mutta koska Jabber-asiakasohjelmia on tarjolla lähes kaikille käyttöjärjestelmille, pääsevät muidenkin järjestelmien käyttäjät nauttimaan Googlen ilmaisesta Jabber-palvelimesta. Googlella on ohjeet Google Talkin asetuksista muille asiakasohjelmille.

Google Talk vaatii Gmail-tunnuksen eli jonkun pitää kutsua Gmail-käyttäjäksi ennen kuin Google Talkia pääsee käyttämään. Jos haluat kutsun Gmailiin, ota yhteyttä minuun: visa@visakopu.net. Google Talkista löydyn tunnuksella roxeteer.

Ai niin ja lapsoset, muistakaa sitten tämä: Google Talk is not a telephony service and cannot be used for emergency dialing.

Päivitys: Jännittävää, Google Talkissa on easter egginä klassinen Hunt the Wumpus -tekstipeli. Lisää käyttäjälistaan wumpus.game@gmail.com, odota että sinut hyväksytään ja lähetä viesti play.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s