Flickr Pro

Päätin sijoittaa vajaat 50 dollaria päivittääkseni Flickr-tunnukseni maksulliseen pro-versioon seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Olennaisimpana muutoksena on kuukausittaisen siirtorajoituksen muuttuminen 20 megatavusta kahteen gigatavuun. Levytilaa pro-tunnuksella on rajattomasti.

Flickr on siis digikuva-arkisto, jota voi tietyin rajoituksin käyttää ilmaiseksi. Maksullinen siitä tulee vasta kun itse haluaa eroon ilmaisversion rajoituksista. Kuvien selailussa ei rajoituksia ole, toisin kuin monissa muissa palveluissa, jotka usein herjaavat ”Bandwidth limit exceeded” siinä vaiheessa kun suosittu linkki alkaa kiertää blogeja. Kaiken lisäksi Flickr näyttää kivan yksinkertaiselta ja sen tekninen toteutus on hieno, kuten visakopu.netissä jo aiemmin kirjoitin. Täytyy nostaa hattua systeemin tekijöille, jotka kaiken lisäksi saivat jokin aika sitten myytyä palvelun Yahoolle.

Omat Flickriin tallennetut kuvani löytyvät osoitteesta http://www.flickr.com/photos/roxeteer/. Kuusi uusinta kuvaa näkyvät myös tämän blogin valikkopalkin alareunassa.

4 ajatusta artikkelista “Flickr Pro

 1. ja nätin badgenkin olet riehaantunut sorvaamaan. on se kyllä hyvä. ja jyri engeströmin havainto siitä, että yhteisöllisyys verkossa ilmenee usein joidenkin objektien ympärillä eivätkä ’tyhjän päällä’, tosiaan tulee todistetuksi.

 2. Itse olen suorastaan rakastunut tuohon Flickeriin. Teen töikseni hommia erilaisten www-käyttöliittymien ja ohjelmointien parissa, ja täytyy antaa tunnustusta Flickerille. Uskomattoman monipuolinen, selkeä ja hyvin toteutettu… Itsekkin sorruin ostamaan tuon pro-statuksen. 100% siirto muuttui nopeasti 1 prosentiksi 🙂

 3. Kuten niin usein ennenkin, olen tämänkin asian kanssa vastarannankiiskinä. Mielestäni Flickr on lähinnä ”ihan jees”-tasoa, nuo tekniset innovaatiot eivät ole kovinkaan ihmeellisiä ja tuntuvat jollain tavalla ikävästi päälleliimatuilta.

  Pahin asenneongelma henkilökohtaisesti Flickrin kanssa tulee tosin juurikin siitä yhteisöstä. Ehkä olen vain sulkeutunut ihmisvihaaja mutta mielestäni olisivat voineet tehdä kuvien hallinnan, jaon, uploadauksen, tagityksen ja muut kuntoon ja sitten ryhtyä miettimään yhteisöjä ja veppimaileja perustoiminnallisuuden kylkeen.

  Odotan vain koska saamme Flickriin uutiset, sään ja pörssikurssit.

  Sumppi

 4. Heh.. toivotaan nyt että Yahoo pitää nuo Uutisensa, säänsä ja kurssinsa toisaalla sentään 🙂

  Toisaalta mietihän mahdollisuuksia… EXIF-datan seassa olevien koordinaattien avulla voisit saada kuvaan paikalliset säätiedot ja vaikkapa kolme päivän tärkeintä uutisotsikkoa alueelta! Niin ja viitisen vuotta sitten olisi ollut kova juttu saada kuvaan aikaleiman mukainen Tukholman pörssin noteeraus! Hmmm….

  Onhan tämä Flickr aiemminkin kuohuttanut tunteita: http://www.kottke.org/04/10/normalized-data

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s