Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

MM-kisoista

Mitvit kirjoitti taas vastaansanomattoman hyvin, tällä kertaa aiheena oli yleisurheilun MM-kisojen avajaisjuhlallisuudet: Uusi blogi arvostelee mm-kisojen avajaisia.

Menneistä kisoista esitellään aina ulkomainen ja suomalainen menestyjä, paitsi niistä yksistä paskakisoista, joissa Suomi jäi mitaleitta. Ylöspano on taattua valtion televisioyhtiön laatua; harjoittelu ja luovuus ovat lahjattomille. Arkistoista kaivetut videot vuosien takaisista suorituksista esitellään vailla dramatisointia, ns. luomuna, ja ne katkaistaan kesken niin että Heike Drechsler jää roikkumaan ikuisesti ilmaan.

Saavutettava.fi puolestaan kirjoittaa kriittiseen sävyyn MM-kisojen www-sivuista: Yleisurheilun MM-kisat verkossa.

Web-sivuston tekniseen toteutukseen on ilmeisesti sovellettu avajaisten aikakone-teemaa. Hetkeen ei liene törmätty uuteen, näin korkean profiilin sivustoon, jossa ei ole käytetty tyylipohjia (CSS, Cascading Style Sheets) laisinkaan. Lisäksi koko sivusto vilisee luvattoman paljon pienellä vaivalla helposti vältettävissä olevia, esteettömyyteen ja peruskäytettävyyteen liittyviä ongelmia.

Tänä vuonna järjestetään myös yleisurheilun MM-kisat EM-kisat vammaisille. Niiden pitopaikkana on Espoon Leppävaara, joka on lähellä kotiani. En ole yleisesti ottaen ollut niin kovin kiinnostunut menemään urheilutapahtumia paikan päälle katsomaan, koska TV-selostus auttaa kummasti tapahtuman seuraamista. Kuitenkin koska kisat ovat niin lähellä ja vammaislajit ovat hieman harvemmin TV:ssä näytettyjä, olisin voinut olla jopa innostunut lähtemään katsomaan kisoja Leppävaaraan.

Mutta mitenkään turhan helpoksi ei vammaiskisoja ole katsojan kannalta tehty. Esimerkiksi lippuja ei saa mistään normaalista paikasta kuten Lippupalvelusta, vaan ainoastaan espoolaisilta urheiluseuroilta tai Espoon kaupungin palvelupisteistä. Kisojen www-sivuilla ei tietenkään kerrota mitä liput maksavat lippujen hinta on kerrottu vain keskellä tekstiä, josta ainakaan minä en niitä huomannut. Hinta sentään on ainoastaan kaksi euroa, mikä on enemmän kuin kohtuullinen, ainakin kun vertaa nyt käytävien kisojen 60:a euroa lähenteleviin lippuhintoihin.

Kisat alkavat alle kahden viikon kuluttua eikä sivuilla ole vieläkään edes kunnollista kisa-aikataulua. Sivuilta löytyvä aikataulu on ehkä ylimalkaisinta mitä voi olla:

17.-18.8. Joukkueet saapuvat Suomeen
17.-20.8. Luokittelu ja harjoittelu
20.-21.8. Viralliset harjoittelupäivät
21.8. Avajaiset
22.-27.8. Kilpailupäivät
27.-28.8. Joukkueet lähtevät Suomesta

Onneksi sen lisäksi löytyy vielä “suomalaisten aikataulu” Excel-tiedostona. En jaksanut avata ja katsoa mitä se sisältää. Pitäkää tunkkinne.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.