Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Matti Monoselle maailmanlaajuista huomiota

Suomen joukkueessa urheileva seiväshyppääjä Matti Mononen sai tänään maailmanlaajuista huomiota, kun BBC Sport kirjoitti hänestä oikein erillisen artikkelin. En osaa sanoa, onko Mononen tästä kovin ylpeä, sillä BBC:n mielestä hän on enemmän koomikko kuin todellinen urheilija.

BBC Sport: Mononen is poles apart

Matti Mononen may have looked like Johnny Rotten but he behaved more like hapless sitcom star Frank Spencer.

Mononen jumped the wrong side of the bar, three feet under it — in fact anywhere but over it.

And when he finally got some height, he snapped off a piece of measuring equipment on his way back down, forcing the event to be suspended for an hour.

Samassa jutussa kerrotaan myös samoalaisesta Shaka Solasta, joka myöhästyi kisoista eikä ehtinyt kuulantyöntökisaan, johon hänet oli ilmoitettu. Jotta reissusta ei olisi tullut ihan turha, Sola osallistui kuitenkin keihäänheittoon, jossa hän teki uuden ennätyksensä, 41,18 metriä — mikä on tosin alle puolet maailmanmestari Sergei Makarovin ennätysheitosta.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.