Kiotolaista faunaa eli japanilaisella näppäimistöllä on rasittava kirjoittaa

Vajaan kymmenen tunnin lennon jälkeen saavuimme aamulla Japanin aikaa Kansain lentokentälle Osakaan. Kansain lentokenttä eli tuttavallisemmin KIX. Kenttä on kuuluisa, sillä se on rakennettu tekosaarelle Osakanlahteen. Pääsaareen sen yhdistää kolme kilometriä pitkä silta. Lentokentällä on ainoastaan yksi terminaali, mutta se onkin sitten maailman pisin rakennus 1,7 kilometrin pituudellaan. Kaiken lisäksi tekosaari vajoaa koko ajan, joten insinöörien on pitänyt kehittää tekniikoita, joilla terminaali pidetään suorassa, koska muuten se saattaisi hajota liitoksistaan.

Ikävä kyllä minulla ei ollut ikkunapaikkaa koneessa laskeutumisen aikana, joten en nähnyt komeutta yläpuolelta. Terminaalikaan ei niin massiiviselta vaikuttanut, koska koko 1,7 kilometriä ei ole yhtenäistä tilaa. Mieltä lämmittää kuitenkin pelkästään ajatus siitä, että on käynyt kyseisellä kentällä. Ja parin viikon päästä sinne pääsee taas, kun kone lähtee takaisin kotiin.

Kirjoitan tätä juttua ryokanimme ilmaisella nettikoneella. Ryokan on perinteinen japanilainen bed & breakfast, jossa otetaan kengät pois sisääntullessa ja nukutaan futonpatjoilla. Ihan oikeaan ryokaniin kuuluisi vielä japanilaistyyppinen aamiainen eli kalaa ja riisiä, mutta täällä tarjolla on ”continental breakfast” eli leipää ja jugurttia. Kirjoittamisesta tekee erityisen jännittävää japanilainen näppäimistö, joka väärää nappia painaessa vaihtaa tutuista aakkosista japanilaisiin. Vielä en ole keksinyt mikä nappi sen oikeastaan aiheuttaa.

Tänään olemme nukkuneet hieman pois aikaerorasitusta, käyneet syömässä okonomiyakia ja kävelleet hieman kaupungilla. Pääsimme myös tutustumaan paikalliseen eläinkuntaan, kun kaupungin halki virtaavan joen yli kulkevalla sillalla oli mies heittelemässä leivänmurusia. Mies ei suinkaan ruokkinut sorsia, vaan valtavia joessa uiskentelevia kaloja. Kalat olivat puolestaan vetäneet paikalle ravintoketjun seuraavan lenkin eli haukkoja ja haikaroita. Keskellä kaupunkia siis lensi parvi (todellakin parvi) vähintään puolimetrisiä haukkoja, jotka nauttivat joen antimista. Tämä ei aiheuttanut ihmetystä pelkästään meille, sillä kyllä paikalla oli myös japanilainen tv-kuvausryhmä taltioimassa tapahtumia.

2 ajatusta artikkelista “Kiotolaista faunaa eli japanilaisella näppäimistöllä on rasittava kirjoittaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s