Metro auttaa eksyvää

Eräs hienoimmista Palmille saatavista ohjelmista on ilmainen Metro. Se on vähän niin kuin Reittiopas taskukoossa yli 300 kaupungille ympäri maailmaa. Kuten nimestä käy ilmi, se on alunperin keskittynyt metrolinjoihin, mutta nykyään joidenkin kaupunkien tietoihin kuuluu muitakin liikennevälineitä, kuten Helsingissä lähijunat. Joidenkin kaupunkien listauksissa on myös tärkeimpiä nähtävyyksiä, jolloin ohjelma osaa neuvoa paitsi reitin asemalta toiselle, myös parhaan pysähtymispaikan matkalla nähtävyyden luokse.

Ohjelmalle annetaan lähtöpaikka ja matkan kohde, ja ohjelma laskee parhaan reitin ja neuvoo vaihdoissa. Metro ei tietenkään sisällä kaikkia aikatauluja, mutta se osaa ottaa huomioon matkan suunnittelussa, että kaikki linjat eivät välttämättä kulje ympäri vuorokauden ja matka-ajan laskemisessa eri linjojen vuorovälin.

Metro on todettu toimivaksi jo useamman kerran esimerkiksi Tukholman metrossa ja Göteborgin ratikoissa. Sen sijaan New Yorkin metroverkosto on jo niin vaikea, ettei ainakaan minua auttanut edes Metro-ohjelma. Koska kaupungissa on niin paljon lähekkäin sijaitsevia metroasemia ja metroasemalta toiselle pääsee usein myös kävelytunneleita pitkin, oli vaikea löytää oikeaa asemaa, vaikka itse reitti olisikin ollut selvä. Ehkä seuraavalla kerralla olisi jo vähän tottuneempi metronkäyttäjä, eikä olisi koko ajan niin eksyksissä.

Ilmainen softa on saatavana myös PocketPC-laitteille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s