Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Julkaisujärjestelmä haussa

Olen etsimässä julkaisujärjestelmää, jolla ylläpitää saittia, jolla on tuhansia rekisteröityneitä käyttäjiä ja viime aikoina ollut kuukausittain noin 100 000 kävijää ja viisi-kuusi miljoonaa hittiä. Löytyisiköhän tämän blogin lukijoilta kommenttia asiaan?

Alustavaatimuksena on PHP ja MySQL. Järjestelmän ei tarvitse olla ilmainen, mutta se on tietysti plussaa. Lisävaatimuksia ovat:

 • Uutissähke/blogityyppisten artikkelien ylläpito
 • Uutisten järjestäminen eri kategorioihin
 • Uutisten kommentointi
 • Keskustelualue (joko sisäänrakennettuna tai lisäosana)
 • Käyttäjien rekisteröityminen ja kohtuulliset työkalut käyttäjähallintaan
 • Ulkoasun helppo muokattavuus

Toivomuslistalla ovat:

 • Sisältösivujen luonti ja muokkaus
 • Useita (muokattavia) sivupohjia sisältösivuille
 • Kuvakirjasto artikkelikuville
 • Uutis- ja keskusteluhaku
 • Käyttäjien väliset yksityisviestit
 • XML-RPC-rajapinta

Vahvimpina ehdokkaina tällä hetkellä ovat hassusti nimetty Land Down Under ja Xoops. Molempien kehitystyö vaikuttaa aktiiviselta ja niiden peruskokoonpanoon kuuluu suuri osa vaatimuslistasta. Vaihtoehtona on ollut myös Mambo, mutta lisäosana löytynyt keskutelualuemoduuli ei vakuuttanut.

Olin jo joulun alla valmistelemassa tätä samaa päivitystä WordPress–phpBB-yhdistelmällä. Yhdistäminen sujuikin ihan hyvin, esimerkiksi session jakaminen kahden järjestelmän kesken on helppoa, mutta muutama ongelma esiin nousi. WordPressin ulkoasua on helppo muokata, mutta phpBB:n kanssa se on yhtä helvettiä. Sen takia suurin osa phpBB-keskustelualueista näyttääkin lähes samalta kuin default-ulkoasu. Ja koska phpBB on toteutettu aivan eri tavalla kuin WordPress (lue: huonommin), olisi tällä tavalla täytynyt pitää yllä mahdollisia sivupohjan muutoksia kahdessa eri paikassa.

Lopullisesti päätin kuopata phpBB:n, kun huomasin, kuinka usein siitä löytyy kriittisiä tietoturva-aukkoja. Niitä myös käytetään aktiivisesti hyväksi, joten ylläpitäjänä pitäisi olla koko ajan varuillaan ja varmuuskopioita tekemässä.

Julkaisujärjestelmää etsivälle isona apuna on muuten opensourceCMS.com, jossa voi testata eri PHP/MySQL-järjestelmiä käytännössä.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.