Julkaisujärjestelmä haussa

Olen etsimässä julkaisujärjestelmää, jolla ylläpitää saittia, jolla on tuhansia rekisteröityneitä käyttäjiä ja viime aikoina ollut kuukausittain noin 100 000 kävijää ja viisi-kuusi miljoonaa hittiä. Löytyisiköhän tämän blogin lukijoilta kommenttia asiaan?

Alustavaatimuksena on PHP ja MySQL. Järjestelmän ei tarvitse olla ilmainen, mutta se on tietysti plussaa. Lisävaatimuksia ovat:

 • Uutissähke/blogityyppisten artikkelien ylläpito
 • Uutisten järjestäminen eri kategorioihin
 • Uutisten kommentointi
 • Keskustelualue (joko sisäänrakennettuna tai lisäosana)
 • Käyttäjien rekisteröityminen ja kohtuulliset työkalut käyttäjähallintaan
 • Ulkoasun helppo muokattavuus

Toivomuslistalla ovat:

 • Sisältösivujen luonti ja muokkaus
 • Useita (muokattavia) sivupohjia sisältösivuille
 • Kuvakirjasto artikkelikuville
 • Uutis- ja keskusteluhaku
 • Käyttäjien väliset yksityisviestit
 • XML-RPC-rajapinta

Vahvimpina ehdokkaina tällä hetkellä ovat hassusti nimetty Land Down Under ja Xoops. Molempien kehitystyö vaikuttaa aktiiviselta ja niiden peruskokoonpanoon kuuluu suuri osa vaatimuslistasta. Vaihtoehtona on ollut myös Mambo, mutta lisäosana löytynyt keskutelualuemoduuli ei vakuuttanut.

Olin jo joulun alla valmistelemassa tätä samaa päivitystä WordPress–phpBB-yhdistelmällä. Yhdistäminen sujuikin ihan hyvin, esimerkiksi session jakaminen kahden järjestelmän kesken on helppoa, mutta muutama ongelma esiin nousi. WordPressin ulkoasua on helppo muokata, mutta phpBB:n kanssa se on yhtä helvettiä. Sen takia suurin osa phpBB-keskustelualueista näyttääkin lähes samalta kuin default-ulkoasu. Ja koska phpBB on toteutettu aivan eri tavalla kuin WordPress (lue: huonommin), olisi tällä tavalla täytynyt pitää yllä mahdollisia sivupohjan muutoksia kahdessa eri paikassa.

Lopullisesti päätin kuopata phpBB:n, kun huomasin, kuinka usein siitä löytyy kriittisiä tietoturva-aukkoja. Niitä myös käytetään aktiivisesti hyväksi, joten ylläpitäjänä pitäisi olla koko ajan varuillaan ja varmuuskopioita tekemässä.

Julkaisujärjestelmää etsivälle isona apuna on muuten opensourceCMS.com, jossa voi testata eri PHP/MySQL-järjestelmiä käytännössä.

7 ajatusta artikkelista “Julkaisujärjestelmä haussa

 1. Vilkaisehan Nucleusta, siihen on muistaakseni saatavilla noin 95% prosenttia toivomuksistasi ja vaatimukset se tuntuu täyttävän kokonaan.
  http://nucleuscms.org/
  Nucleusksesta on myös olemassa esi-bloatattu Blog:CMS versio, jossa on foorumit sun muut valmiina, jota ehkä kannattaisi kokeilla myös. http://blogcms.com/

  Molemmista löytyy kokeiltavat demot, joskin Nucleuksen demo on se riisuttu ensiasennus versio, jossa ei ole mitään ylimääräistä.

 2. Koobi laajempana viityksenä.

  Nucleus on tulossa itsellä käyttöön, Koobia käännän (saksalainen, mutta lokalisoitavissa).

 3. Tämä vastaus tulee hiukan myöhässä, mutta…
  Voin suositella ExpressionEngineä. Siinä on kaikki nuo vaatimukset ja nyt myös keskustelufoorumi. Miinus on tietysti sen maksullisuus, mutta plussana on kaikki muu.

 4. Joomla.org / Joomlaportal.fi (entinen mambo) on varmasti täysin passeli noihin tarpeisiin ja jos ongelmaksi käy nuo foorumit niin SMF integroituu erittäin mukavasti Joomlaan.

  Drupal on myös kokeilemisen arvoinen.

  Vai mihin päädyit?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s