Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Varo Google Web Acceleratoria!

Google julkisti tällä viikolla Google Web Accelerator -ohjelman Windowsille. Se on henkilökohtainen välityspalvelin, jonka erityisominaisuutena on sivujen lataaminen ennakkoon. Ideana on, että samalla kun luet www-sivua, Web Accelerator lataa taustalla linkitetyt sivut valmiiksi.

Hienoa, mutta ongelmia syntyy, kun käyttää jotakin www-pohjaista ylläpitojärjestelmää – vaikkapa blogisoftaa. Ylläpitojärjestelmissä näytetään jatkuvasti listoja erilaisista asioista, vaikkapa blogikirjoituksista, niin että vieressä on linkit yksittäisen kohteen muokkaamiseen tai poistamiseen. Koska Web Accelerator ei tiedä, mitä linkkejä se saa hakea ja mitä ei, vaarana on, että se käy itsekseen klikkailemassa läpi koko listan “Poista”-linkkejä. Which is not good.

[via Signal vs. Noise]

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.