Varo Google Web Acceleratoria!

Google julkisti tällä viikolla Google Web Accelerator -ohjelman Windowsille. Se on henkilökohtainen välityspalvelin, jonka erityisominaisuutena on sivujen lataaminen ennakkoon. Ideana on, että samalla kun luet www-sivua, Web Accelerator lataa taustalla linkitetyt sivut valmiiksi.

Hienoa, mutta ongelmia syntyy, kun käyttää jotakin www-pohjaista ylläpitojärjestelmää – vaikkapa blogisoftaa. Ylläpitojärjestelmissä näytetään jatkuvasti listoja erilaisista asioista, vaikkapa blogikirjoituksista, niin että vieressä on linkit yksittäisen kohteen muokkaamiseen tai poistamiseen. Koska Web Accelerator ei tiedä, mitä linkkejä se saa hakea ja mitä ei, vaarana on, että se käy itsekseen klikkailemassa läpi koko listan ”Poista”-linkkejä. Which is not good.

[via Signal vs. Noise]

6 ajatusta artikkelista “Varo Google Web Acceleratoria!

 1. HTTP-speksi sanoo, ettei linkkiä seuraamalla saisi tapahtua mitään peruuttamatonta tai edes serverin tilan muutosta; huonoa suunnittelua webbiapplikaatiolta, jos semmoinen näin tekee.

 2. Speksi varmaan sanoo joo, mutta ei tätä ongelmaa voi noin vain sivuuttaa sanomalla että ”mitäs läksit”.

 3. Hmm, Blogilista tuskin suhtautuu tuohon kovin hyvin – tilaaminen ja poistaminen kun tapahtuvat tavallisilla linkeillä.

  Korjauksena voisi tietysti miettiä kuittauspyynnön lisäämistä tai tilaustoimintojen siirtämistä alasivuille. Molemmat tavat huonontaisivat käytettävyyttä.

  Tai sitten voisi viritellä linkit toimimaan javascriptin kautta (ei…) tai lomakkeiden avulla (tekee todennäköisesti sivuista raskaampia).

  Tätäpä sietää pohtia.

  Googlen proxy olisi fiksu jos se jättäisi lataamatta kaikki sellaiset sivut joiden osoitteessa on parametreja.

 4. Daniel Koskinen » World Wide Google

 5. Hopeapuu » World Wide Google

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s