Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Pirkka goes blogging

The Butt Ugly Weblog: Commercial blogs entering Finland

My my, what an interesting week this has been: First, Blogilista goes commercial, and now Pirkka-magazine has launched a number of commercial blogs. The Finnish blogosphere reacts with violent distrust and confusion.

I see no problem. These are clearly blogs, simply because the only meaningful definition for the world blog is based on form, not content. They’re not lying about their affiliation. They publish polished content. In fact, I find it wonderful that a media publisher dares to go and try and embrace the new media. They even publish Atom feeds for all blogs! Way!

Onko blogien kaupallistuminen sitten hyvä vai huono asia? Itse en näe asiaa pelottavana. Hekin, jotka nyt pelästyvät Pirkan blogeja, lukevat todennäköisesti Pirkka-lehteä, jonka kustantaja on Kesko, jonka tehtävänä on lehden kautta pitää asiakkaansa ja saada lukijat ostamaan tuotteita, joita lehdessä joko mainostetaan suorasti ilmoituksissa tai epäsuorasti artikkeleissa. Pelkona taitaa vain olla, että tämä meidän oma pikku blogipiirimme saastuu kaupallisuuden vaikutuksesta.

Pirkan kannattaa ollaa varovainen, sillä liian tökerö mainostaminen vie sen blogeilta lukijat. Eivät ihmiset niin tyhmiä ole, että muiden pitäisi olla kaitsemassa ja miettimässä kuinka käy, jos Pirkan blogikirjoituksessa mainitaan jokin tuotemerkki ja mahdollisesti vielä kehutaankin sitä. Siinä tarvitaan vain sitä paljon puhuttua medialukutaitoa.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.