Blogien kaupallistaminen alkanut Suomessa

Suuressa maailmassa (= Yhdysvalloissa) jo moni ihminen saa toimeentulonsa blogeista tai jopa bloggaamisesta. Nyt sama trendi on alkamassa myös Suomessa, kun Pinseri tiedotti Blogilistan myynnistä Alex Niemisen yhtiölle:

”Blogilista on lähtenyt liikkeelle pienestä harrastusprojektista ja kasvanut vuosien varrella tärkeäksi työkaluksi weblogeja seuraaville. Uusi toimintamuoto tarjoaa erinomaiset puitteet Blogilistan kehittymiselle entistä monipuolisemmaksi suomalaisen bloggaamisen keskipisteeksi,” sanoo Blogilista.fi:n kehittäjä Sami Köykkä.

[…]

Palvelun käyttäjille omistussuhteen muutos näkyy palvelun monipuolistumisena ja uusina palveluina.

Digitoday on jo julkaissut uutisen sivuillaan: Alex Nieminen osti listan blogeista.

Yhdysvalloissa ollaan jo pidemmällä. Yksi viime kuukausien suurista uutisista oli Jason Kottken siirtyminen kokopäiväbloggaajaksi. Tämän lisäksi on olemassa kaupallisia blogeja (esimerkiksi Gawker Median eri aiheiset blogit) ja maksullisia blogijärjestelmiä kuten TypePad, jonka kanssa uusi blogilista on tehnyt yhteistyösopimuksen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s