Kummia Kuukkeleita

Tietoisuuteni Blogistanin trendeistä on ilmeisesti pudonnut lähes nollaan, kun en ole tunnistaa Kultainen Kuukkeli -kisan finalisteja. Suurimmassa osassa kategorioista on vain yksi-kaksi tuttua blogia. Suuren osan ehdokkaista voisi minun puolestani siirtää suoraan Vähän tunnettu blogi -kategoriaan. Mikä ihmeen ei sinutella tai Kuukauden kuvat? Ja kuka on Peter Elk?

Ihmettelen myös, että mahtoiko ääniä hukkua myös palvelinongelmien jälkeen? Kuukkelisivuilla annetaan ymmärtää, että Paras merkintä -kategoriassa olisi ehdokkaina kaikki äänestetyt merkinnät, mutta ainakaan minun äänestämääni Lehden Puhelinherätys puhuttaa kirkon piirissä -kirjoitusta ei ehdokkaana ole.

Ja pettyneenä siihen, ettei minua valittu ehdokkaaksi, olen liittänyt oheen Keitetyn Kumiperunan hienon karsiutuneiden blogien tunnuksen.

16 ajatusta artikkelista “Kummia Kuukkeleita

 1. Tämä ehdottomasi kirjoitus ei ole ilmeisesti viime vuoden satoa. Tästä johtuu sen pois jääminen.

 2. Kuukauden kuvat ainakin on hieno ja erityisen omanlaisensa blogi, josta päivitän taustakuvani noin kuukauden välein.

  Monivuotinen työ kantaa tässä kaunista hedelmää.

 3. Juu, noin kymmenkunta ääntä katosi. Tästä oli kyllä kuukkeliblogissa maininta.

  Sun äänestämäsi lehden merkintä on tehty vuoden 2005 puolella. Ei siis ole kelvollinen 2004 kuukkeleihin…

 4. Visa hei, johtuisiko alentunut tietoisuutesi trendeistä siitä, että suodatat pois Blogspot-hostattuja blogeja?

  Aika moni kirjoittaa sellaisiin ja äänestyksestä päätellen aika moni myös lukee niitä.

 5. Heh, luin vahingossa, että noin kymmenen_tuhatta_ ääntä katosi. Ei paha…

  Samaa Blogspot-juttua irvailin itsekin äskettäin. Vaikka olihan moni noista oudoksi mainitsemistasi ihan omalla domainillaankin.

 6. Joopajoo: happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista. Hieman katkeraa tilitystä. Tästä vain vinkki juorulehdille ja etusivun paikka on varma…

 7. marginaali » Blogin arkistot » One Voice, One People

 8. Ette näemmä ymmärrä blogisosiologiaa.

  Blogit ovat nyt saavuttaneet kriittisen massan. Silloin taso laskee vääjäämättä. Jos koko kansa äänestää, niin mikähän on paras kirja, tv-ohjelma jne?

  Jatka Visa samalla linjalla, juttujasi on mukava seurata.

 9. Näin ulkopuolisena tuntuu varsin huvittavalta, että yhden bloggaajan taannoinen päätös siivota hetkellisesti omalta näytöltään joukko blogeja jaksaa yhä kuohuttaa joitakin jopa siinä määrin, että ryhtyvät Vt:n tavoin vääntämään viiden sentin Jyrki Lehtola -imitaatioita. Ihan oikeesti hei. ;D

  Pointtihan on kumminkin käsittääkseni se, että Kopu oli joskus tullut todenneeksi, että Blogspotin alta ei aihepiiriltään häntä kiinnostavia tekstejä ollut juurikaan löytynyt. Tämän seurauksena hän oli yleistä viestisumaa läpikäydessään siivonnut Blogspotin alla olevat tekstit näytöltään. Tämän teknisen ratkaisun hän julkaisi myös blogissaan.

  Ja sekös joitakin sieppasi. Ikään kuin erään Kopun henkilökotaisilla valinnoilla olisi jotakin tekemistä minkään kanssa. Ja aijai, annas olla kun tämä samainen Kopu vielä myöhemmin menee blogissaan mainitsemaan, ettei ole monista Kuukkeli-ehdokkaista kuullutkaan, niin johan siinä on pohjaa vaikka kuinka moneen viiden sentin mukaironiseen Jyrki Lehtola -imitaatioon!

  Piirikuntaiseni, Jäädykkeiseni, Vt:seni: Hohhoijaa.

  Kokonaisen palvelimen ”sensuroiminen” omalta näytöltä – vaikka sitten hetkellisestikin – saattaa tietysti johtaa siihen, että jotain kiinnostavaa menee ohi. Entä sitten? Elämässä menee jatkuvasti paljon kiinnostavaa ohi. Kyse on valinnoista, siinä missä Kauppalehden keskivertolukija tuskin jaksaisi innostua Voimasta tai vaikkapa räppiä luukuttava lökäpöksy ET-lehdestä. Tämä ei tietty sulje pois sitä mahdollisuutta, etteikö ET-lehdessä saattaisi joskus olla jotakin lökäpöksyäkin kiinnostavaa, mutta ei hän sitä selailleeksi tule, koska ylivoimaisesti suurin sisällöstä on hänestä silkkaa scheibaa – kärjistetysti sanottuna siis.

  Ei kaikkea tarvitse seurata, eikä siinä sinänsä ole mitään yllättävää tai ironista, jos toteaa blogitrendituntemuksensa pudonneen, kun Kuukkeli-ehdokkaiden joukosta ei tällä kertaa itseä kiinnostavista aiheista kirjoittavia ja siksi tuttuja blogeja löydy.

  Kehitys on muutenkin vienyt siihen suuntaan, että julkaisutyökalujen helpotuttua ja yleisen blogitietoisuuden kasvaessa yhä useampi uuden blogin perustaja on aivan tavallinen ihminen, joka kertoo oman elämänsä asioista. Jokin tietty teknologian kaltainen aihepiiri tai kansalaisjournalismin käsitteet eivät häntä välttämättä kiinnosta. Kaikki tämähän on ihan OK, mutta luonnollisesti hänen kirjoituksensa eivät vastaavasti jaksa kiinnostaa kaikkia. Ja siihen heillä on oikeus.

  (Jaha, pitäisiköhän perustaa blogi, ettei tarvitse täyttää toisten palvelimia… 😉

 10. Naamioiden takana » jupinaa, mutinaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s